Sidor

söndag 30 juni 2024

Novellresan i juni: Sammanfattning av Skärgården

Juni månad tillbringade Novellresan i Skärgården. Här sammanfattar jag de noveller jag läste på temat.

Om du vill får du gärna lägga in länkar här i inlägget till det du läst och skrivit om, så kan vi lättare klicka oss runt och ta del av varandras läsupplevelser.


Tove Jansson kändes självskriven för temat och jag läste två av hennes noveller: Ön och Ekorren. Båda utspelar sig på skärgårdsöar och särskilt Ekorren är fängslande med huvudpersonens samexistens med en ekorre som kommer iland och får henne att förändra sina invanda rutiner.

Betydligt läskigare läsning blev det med John John Ajvide Lindqvists novell Nattrodd som handlar om två äldre kvinnor som varje år gör en resa till en speciell ö i skärgården. Det handlar om deras vänskap, men också om vad som ligger dolt i deras starka band till varandra.

Ett par äldre noveller blev det också genom August Strindberg. Jag läste både Skräddarns skulle ha dans och En berättelse från Stockholms skärgård. Strindberg kan verkligen levandegöra skärgårdsmiljön och personerna som bor i den!

Hur har det gått med er novelläsning?

1 kommentar :

  1. Det gick rätt bra till slut, först lyssnade jag på Tove Janssons egen inläsning av Ekorren: https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2024/06/05/novellresan-ekorren-av-tove-jansson/ och sen i helgen tänkte jag att jag slår till och läser Iskalla ögonblick av Viveca Sten också för den hade jag i hyllan: https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2024/06/30/iskalla-ogonblick/

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...