Sidor

tisdag 11 oktober 2022

Tisdagstrion: Ett barn blir fött

"Ett barn blir fött" är temat för den här veckans tisdagstrio. Kanske finns det något i böckernas handling som handlar om graviditet eller förlossning, eller kanske har böckerna något med bebisar eller små barn att göra. Du bestämmer!

Tolka alltså temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.


1. Den första boken i min trio har jag faktiskt inte läst ännu, men jag har läst Ina Rosvalls förra bok, Harungen, och den gillade jag verkligen. Nu är jag nyfiken på Livbärarna, en roman som beskrivs så här: 

"När Mirjam blir gravid tänker hon först göra som alla andra. Hon ska gå till någon av plan­tagerna, låta embryot planteras i en livkapsel och sedan skördas under säkra former. Det var så hon själv föddes, och det är svårt att minnas att det varit på något annat sätt. Men så händer något. Mirjam fattar ett beslut som slungar henne ut ur systemet, bort från pojkvännen och deras trygga lägenhet och in i en helt annan värld, en födandets motståndsrörelse som vill gå tillbaka till röt­terna. Till varje pris." 

Visst låter det intressant?

2. Den andra boken i min trio är den numera klassiska The Handmaid's Tale av Margaret Atwood. Den här dystopin kom ut 1985 och beskriver den framtida republiken Gilead. Födelsetalen har sjunkit drastiskt och kvinnor i fertil ålder rekryteras för att befruktas och föda barn åt de härskande klasserna. Huvudperson är Offred, en av de här tjänarinnorna.

3. Till sist, en bebis, som i bäbisen i Ann Forslinds bilderboksserie. Här har jag valt Bäbis arg, där bäbisen har hittat en sax som den gärna vill prova. Men mamma tar saxen och då blir bäbisen jättearg.

13 kommentarer :

 1. intressant trio, läst Margaret Atwood, min tolkning:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2022/10/ett-barn-blir-till-tisdagstrio.html

  SvaraRadera
 2. Bäbis läste jag för mina barn - populär bok! Gillar Atwoods the handmaids tale. Rosvallahallen bok blir jag nyfiken på. Tack för tips! Här är min trio:
  https://bokologen.se/2022/10/11/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott/

  Bokologen Maria

  SvaraRadera
 3. The handmaid's tale har jag sett första säsongen av TV-serien och jag borde verkligen fortsätta titta. Här är min trio https://bokslut.blogspot.com/2022/10/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott.html

  SvaraRadera
 4. The Handmaid's Tale har jag läst och Livbärarna vill jag läsa.
  Här finnsmin trio:
  https://cinnamonbooks.se/2022/10/11/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott-fodelser-graviditet-barn-bebisar/

  SvaraRadera
 5. Intressant trio med variation. The handmaid’s tale är fruktansvärt bra, tycker jag. De andra två har jag inte läst.
  http://mosstanten.se/2022/10/11/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott/

  SvaraRadera
 6. Min trio finns här: https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2022/10/11/tisdagstrio-ett-barn-blir-fott/ Det blev två deckare och en faktabok!

  SvaraRadera
 7. Livbärarna verkar ju lite intressant. Mina tips finns på:

  https://lasfotoljen.blogspot.com/2022/10/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott.html

  SvaraRadera
 8. Jag har nog inte läst dina böcker. https://eggetbok.blogspot.com/2022/10/tisdagstrion-v41-vecka-41-ett-barn-blir.html

  SvaraRadera
 9. The Handmaid's Tale hade jag överhuvudtaget inte en tanke på, men den passar ju verkligen in.

  Här finns mina tre: http://lacrimamens.com/blog/tisdagstrion-ett-barn-blir-fott.html

  SvaraRadera
 10. Smart att ta med Atwood! Här min trio: http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2022/10/barnsligt.html

  SvaraRadera
 11. har sett The Handmaid´s Tale, men jag orkar inte med fortsättningen. de andra båda titlarna är nya för mig. här kommer min trio: en jag orkar inte med fortsättningen.

  SvaraRadera
 12. Atwood ja, bra val och bra bok! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/10/11/tisdagstrion-v-41-ett-barn-blir-fott/

  SvaraRadera
 13. Jag har inte läst din trio. Handsmaid's tale verkar intressant. Här kommer min trio.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/10/tisdagstrion-v-41-2022-ett-barn-blir.html

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...