Om mig /


Jag som skriver här heter Helena och befinner mig i nordöstra Skåne. Ugglan & Boken är min läsdagbok och min plats för personliga reflektioner och tankar kring skönlitteratur. Samtidigt är det förstås kul att så många läser det jag skriver och jag blir alltid glad när någon lämnar en kommentar.

Ugglan & Boken startades sommaren 2013 och sedan dess har jag skrivit om allt möjligt som har anknytning till böckernas värld. Jag specialiserar mig inte på en särskild slags böcker utan skriver om det jag gillar - allt från klassiker till bilderböcker och gärna från olika delar av världen.

Några böcker jag tyckt extra mycket om på sistone är Hanya Yanagiharas Ett litet liv, Karin Smirnoffs Jag for ner till bror och Max Porters Lanny. Favoritförfattare är bland andra Jeanette Winterson, Selma Lagerlöf, Sara Stridsberg, John Ajvide Lindqvist och Tove Jansson.

Jag gillar det mesta som har med Storbritannien att göra, så ganska ofta dyker det upp inlägg under taggen Bara brittiskt. Jag läser också gärna noveller och har haft flera novellutmaningar under åren. Under 2020 har jag en ny utmaning som jag kallar Litteraturpristolvan. Annat jag tycker om är listor, läsutmaningar, snygga inledningsmeningar och bokquiz.

Jag gillar att själv skriva  skönlitterärt och min första roman heter Ett ögonblick i sänder.


Kontakta mig gärna på ugglanoboken@telia.com

Jag finns också på Facebook: www.facebook.com/ugglanoboken

och håller gärna till på Instagram: @ugglanoboken

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...