måndag 1 juni 2015

Kulturværftet i Helsingör - vilket ställe!

"Kulturvarvet" i Helsingör är ett kulturhus som är inrymt i de gamla varvsbyggnaderna - från stationen går man längs Hamngatan, och där på vägen mot Kronborg ligger det, precis vid vattnet. Här finns bland annat två scener, ett varvsmuseum, konferensanläggning, restaurang och framför allt (enligt min mening), ett fantastiskt bibliotek.
 
Så här beskrivs tanken med kulturhuset på deras hemsida:
 
"Forvent det vante. Forvent det uventede. Kulturværftet er et ikke helt almindeligt kulturhus. Vi vil gerne invitere dig på både de rejser, du kender, og i høj grad også gerne på de eventyr, der overrasker, overvælder og måske flytter dig en lille smule."
 
Ett äventyr var det verkligen, och jag blev både överraskad och överväldigad. Ta en titt på bilderna, så förstår du nog vad jag menar:
 
 
 
  

6 kommentarer :

 1. Å, så spännande det ser ut! Vilka fina bilder du tagit. Jag blir väldigt sugen på att åka dit, jag också. Tusen tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 2. snyggt och fräscht! trä, glas och ljus. påminner det inte lite om Malmö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite grand kanske, just med materialet och det ljusa. Annars är känslan lite "industriell" - de har tagit fasta på och utnyttjat att byggnaden är ett gammalt varv.

   Radera
 3. Fina bilder och du gör verkligen god reklam för kulturen på andra sidan sundet!. Jag får nog se till att ta en tur till Helsingör snart (jag har ju försett mig med det så kallade "sommarkortet" så resan till Helsingborg är ju "finansierad".

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...