måndag 28 juli 2014

Tillbaka igen

Efter en lång och skön semester ska det nu bli riktigt kul att sätta igång med bloggandet igen!
 
Vad har jag då gjort under min bloggledighet, undrar ni kanske? Jo, jag har hunnit med att läsa en del förstås, jag har vikarierat lite på kommunens bibliotek och jag har genomlidit en rejäl förkylning (inte riktigt lika kul i sommarvärmen). Men framförallt har jag varit på en helt fantastisk resa genom sydvästra delarna av England.
 
Från semestern har jag samlat på mig massor av bilder och intryck som jag kommer att använda till en temaserie kopplad till litteraturen, men innan det blir dags att sjösätta det projektet, tänkte jag bjuda på lite allmänna intryck från Englandsresan.
 
Vi var på resande fot i nästan två veckor, först via flyg till Gatwick och sedan västerut med hyrbil genom det engelska landskapet. Första stoppet var Bath, där vi stannade i ett par nätter, sedan vidare till Cheddar, Wells och via Exmoor vidare söderut till den stuga i Cornwall som vi hyrde i en vecka:
 
 
Courtyard Farm är omvandlat till fem olika "stugor", och det var verkligen ett riktigt bra ställe att bo på. Gården ligger vackert på landsbygden, har nära till havet och härifrån kan man enkelt nå alla de besöksmål som Cornwall erbjuder.
 
Vi besökte olika platser varje dag, flera mysiga fiskebyar som till exempel Port Isaac (där förresten teveserien Doc Martin och filmen Saving Grace är inspelade):
 
 
Eller Mousehole (uttalas "mowzel" ) där vi tog en glass i den gassande solen med utsikt över hamnen, och åt den mest utsökta "Seafood Platter" på The Ship Inn:
 
 
Man kan väl säga att semestervyerna var en blandning av hav och gröna böljande fält, ibland sådär mysigt och småputtrigt engelskt, ungefär  som landskapen i Midsomer Murders:
 
 
Och ibland betydligt mer dramatiskt, som till exempel på hedarna,  här med en bild från Exmoor (där för övrigt Håkan Nessers Levande och döda i Winsford utspelar sig):
 
 
 
Eller som här, längs kustlinjen vid Boscastle, med tidvatten och klippskrevor som gjorda för gamla tiders smuggling:
 
 
Efter vår vecka i stugan fortsatte vi sedan längs sydkusten, via Dartmoor till bland annat Lyme Regis och Salisbury, innan det var dags att flyga hem till Sverige igen.
 
Mer från resan kommer jag alltså att bjuda på i den där temaserien jag skrev om tidigare i inlägget. För jag kan ju inte låta bli att berätta om Jane Austens Bath, eller Tintagel där det sägs att Kung Arthur föddes, eller Lyme Regis som har flera olika litterära kopplingar, eller...
 
Så småningom kommer det mera, helt enkelt. Håll utkik!
 

16 kommentarer :

 1. Så underbara bilder. Det är en av mina drömresor just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen underbart. Rekommenderas!

   Radera
 2. Roligt att du är tillbaka! Och trevligt med bilder från England :)

  SvaraRadera
 3. så roligt att du är tillbaka! välkommen! det ska bli roligt att läsa din temaserie

  SvaraRadera
 4. Det ska verkligen bli skoj och intressant att läsa din planerade temaserie, både för att jag gillar Storbritannien i största allmänhet och för att Cornwall är ett drömresmål i synnerhet. Ser fram emot fler vackra bilder och din läsvärda text! Ha det bra så länge! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt! Jag njuter just nu av att knåpa lite på de där inläggen och drömmer mig tillbaka... :-)

   Radera
 5. Åh, Boscastle är en av mina favoritbyar i Cornwall även om inget slår St Ives. The Ship Inn är också alltid trevligt. Det ska bli kul att se resten av dina foton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bodde väldigt nära Boscastle faktiskt, och det kommer lite om St. Ives här på bloggen senare. Cornwall är fint!

   Radera
  2. Ser fram emot att se vad du tyckte om St Ives. I år tyckte jag det var ovanligt turistigt även för att vara juli men det är fortfarande mitt andliga hem. Har du förresten sett mitt tidiga inlägg om Mouseholes Christmas Lights? En fantastisk stämning!

   Radera
  3. Det ska jag läsa! Jag har hört talas om det där med the Christmas Lights och kan tänka mig att det är riktigt mysigt!

   Radera
 6. Vilka underbara bilder. Känner igen mycket från egna resor så ser fram emot mer från dig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt! Jag längtar verkligen tillbaka :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...