fredag 7 februari 2014

Bokbloggsjerka - att hålla reda på sin läsning

I Annikas bokbloggsjerka lyder frågan idag:



Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?


Min blogg förlitar jag mig inte på, eftersom det inte är säkert att precis allt jag läser faktiskt hamnar där. Men jag har två andra sätt att hålla reda på läsningen, vilket jag faktiskt skrev om här i början av januari.


Sedan några år registrerar jag de böcker jag läser på Goodreads, men om vi ska tala om hederlig okraschbar back-up, så är jag väldigt förtjust i mina bok-böcker, där jag i över tjugo år har skrivit upp författare, titel och det datum jag läste ut varje bok:



40 kommentarer :

 1. Jag har visserligen inte skrivit upp mitt i anteckningsböcker, utan i ett vanligt kollegieblock, men ungefär lika länge har jag hållit på :)

  SvaraRadera
 2. Imponerande! Och så roligt att ha fysiska läsloggar kvar för så lång tid bakåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt kul att sitta och bläddra i dem :-)

   Radera
 3. Vad roligt att kunna gå så långt tillbaka och titta vad man läst :) själv har jag bara noterat läsningen sedan 2010

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är kul! Och det underliga är att det inte alls känns som om det var så länge sedan jag läste de första böckerna i den första bok-boken...

   Radera
 4. Ja visst är det bra med bok-böcker!? Jag har också fört läsdagbok sedan någon gång på 90-talet. Funkar perfekt när man vill hålla koll på sina lästa böcker =)

  SvaraRadera
 5. Så söta böcker du för in din läshistorik :)

  SvaraRadera
 6. Alla mina gamla anteckningsböcker före 1999 försvann i en flytt vilket är tråkigt. Skall nog ta och kika på Goodreads och se om det är något för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så trist! Jag kan rekommendera Goodreads iaf - och det lär ju inte försvinna om du skulle flytta igen!

   Radera
 7. Det måste vara roligt att kunna gå tillbaka så långt vad gäller läsanteckningar. Jag antecknar bara sedan cirka 2010 och i början blev det ytterst summariskt. Nu är jag något flitigare men jag måste erkänna att hade jag inte haft min blogg hade jag inte antecknat alls... (jag har precis som du "bokböcker" sedan år 2012. )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggen är väldigt bra för att ha koll på sin läsning, men jag började blogga först ifjol, så det är tur att jag antecknade min läsning långt innan dess!

   Radera
 8. Oh, jag hade också önskat att jag varit så förståndig att jag fört någon form av läsdagbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig för sent att börja! :-)

   Radera
 9. Önskar jag varit så förståndig att jag fört läsböcker genom åren, får försöka ändra på det. Annars är det Goodreads som gäller för mig för 100%ig koll.

  SvaraRadera
 10. Bloggen fungerar som min läsdagbok eftersom alla böcker jag läser hamnar där

  SvaraRadera
 11. Nu får jag börja föra bokdagbok! Har bara skrivit på lösa papper som jag kastar sen. Hur dum kan man vara!:).

  SvaraRadera
 12. Härligt med bokböcker! Speciellt om man läser om.

  SvaraRadera
 13. Svar
  1. Tack! :-) Hoppas jag kan få tag på några till i liknande stil!

   Radera
 14. Oj, vad kul att ha statistik så långt tillbaka i tiden. Speciellt intressant att se hur man bedömde böcker när man var yngre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte skrivit in ett enda omdöme i mina bok-böcker, utan bara precis bokens titel, författaren och datumet jag läste ut boken. Men det är spännande hur ens uppfattning om böcker kan förändras!

   Radera
 15. Men tänk om jag kunde skriva i anteckningsböcker, men se det funkar inte. Så tar någon annan och skriver inköpslista på den.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gömma dem på ett klurigt ställe! :-)

   Radera
 16. Åh vilka fina böcker :) och var kul att ha koll så lång tid tillbaka :)

  SvaraRadera
 17. Vilka söta anteckningsböcker. Önskar att jag också hade disciplinen att föra in allt i något liknande. Tyvärr brukar jag glömma bort det efter ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar verkligen mina bok-böcker!

   Radera
 18. jättesöta anteckningsböcker. jag vill också ha penna och papper. bloggar inte om allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Penna och papper ska inte underskattas!

   Radera
 19. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen känslan, även om det inte händer mig särskilt ofta. Men nåt som hjälper en att komma ihåg, måste man nog ha!

   Radera
 20. Oj det var många år. Måste verkligen vara underbart att kunna minnas de böcker man läste för 20år sedan. Jag hoppas att jag med kom er skriva alla böcker jag läst i så många år för att sedan drömma mig tillbaka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt väldigt kul att bläddra i böckerna!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...