onsdag 19 februari 2014

Tematrio - HBTQ

Ämnet i veckans tematrio är läsvärda böcker med någon form av HBTQ-tema. Jag är gärna med och tipsar, speciellt för att vara en motvikt till de trångsynta människor som inte tycker att alla ska få älska vem de vill.


1. Mitt första exempel är en självbiografisk bok med den märkliga titeln Moab Is My Washpot. Författaren som skildrar sin uppväxt och ungdom är ingen mindre än Stephen Fry. I boken skriver han om när han som ung pojke började på internatskola, om litteraturen och den första kärleken.


2. Bok nummer två blir ytterligare en självbiografi, nämligen Why Be Happy When You Could Be Normal? av Jeanette Winterson. Jag har alldeles nyss skrivit om boken här, men jag kan inte låta bli att nämna den igen, eftersom den är helt fantastisk!


3. Till sist vill jag tipsa om Jonas Gardells debutroman, Passionsspelet. Den verkar inte gå att köpa i handeln längre, men ett besök på biblioteket eller något antikvariat borde kunna lösa problemet. Boken handlar om Johan och Hampus, och redan här, i Gardells första roman, återfinner vi två av de teman han ofta skriver om: religion och kärlek.

9 kommentarer :

 1. Frys bok har jag faktiskt men inte läst...

  SvaraRadera
 2. Tre fantastiska tips! Fry är jättebra, jag läste just smarta "Making history"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fry är en av mina absoluta favoriter, och då inte bara det han skriver utan allt annat han sysslar med också!

   Radera
 3. Moab Is My Washpot har jag tänkt att jag ska läsa. Jag har läst The Fry Chronicles och älskat, så jag måste ju läsa den första.

  Why Be Happy When You Could Be Normal? är verkligen fantastisk. Läst den för två år sedan och återkommer ständigt till den i tankarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Why Be Happy,,, är verkligen jättebra! Jag har faktiskt gillat allt jag läst av Winterson, och nu är jag sugen på att kasta mig över de titlar som jag ännu har olästa!

   Radera
 4. Den första boken hade jag aldrig hört talas om. Winterson tillhör mina favoritförfattare men just den självbiografiska har jag inte läst - än! Och ej heller läst Gardells debut. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Älskade Passionsspelet när jag läste den. Ljuva minnen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillade verkligen också den! Det var ju ett tag sen den kom ut nu...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...