söndag 8 januari 2017

Available Dark

Precis som Elizabeth Hands första bok om fotografen och outsidern Cass Neary, Generation Loss, är del två, Available Dark, en riktigt mörk historia.

Boken tar vid där den förra slutar. Efter att Cass återvänt till New York efter första bokens gastkramade händelser, blir hon anlitad för att bedöma några konstverk hos en fotograf i Helsingfors. Motiven är döda människor och det väcker förstås frågor om hur fotografen kunnat ta bilderna om hen inte också på något sätt varit inblandad i morden.

Det är en spännande historia som dukas upp, med anknytningar till asatro och den nordiska black metal-scenen. Cass reser till Helsingfors och sedan också vidare till Island där större delen av boken utspelar sig. Jag gillar verkligen hur Hand använder sig av miljöbeskrivningarna - i den förra boken var det en karg och ogästvänlig ö utanför kusten i Maine som utgjorde fonden för hemskheterna, och här står sig den nordiska kylan och mörkret inte sämre.

Den tredje boken om Cass Neary heter Hard Light och utspelar sig i London och runt Land's End. Om jag ska läsa den? Definitivt!


Titel: Available Dark
Författare: Elizabeth Hand
Utgivningsår: 2012
Förlag: Minotaur
Antal sidor: 2462 kommentarer :

  1. är också omåttligt förtjust i Cass Neary. del två väntar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med en annorlunda huvudperson!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...