Ett ögonblick i sänder

Titel: Ett ögonblick i sänder
Författare: Helena Andersson
Utgivningsår: 2013
Antal sidor: 127
 
Från romanens baksidestext:
 
Medicinarstudenten Liv har flytt från förväntningar och krav från familj och pojkvän och vandrar i romanens inledning genom en ny stad på väg mot lägenheten hon hyrt i andra hand. Utanför porten skymtar hon i ögonvrån hur en gardin fladdrar till i ett av fönstren. Där innanför står Birger, grånad och butter, och spanar i smyg på sina grannar. Hans främsta uppgift i livet är att besöka och pyssla om sin mor på ålderdomshemmet Solgläntan. Han grubblar över sin lott i livet och när en Jesus-sparbössa i plast träder in i hans liv, blir grubblerierna av en allt mer religiös natur. Längre upp i huset bor Violet, en äldre kvinna som har dragit sig undan från själva livet. Hon röker cigarett efter cigarett, smeker katten i sitt knä och drömmer om svunna tider med fester och vackra klänningar. I huset finns också Bella, en 10-årig flicka som bor med sin ensamstående mamma i en av lägenheterna. Bella försöker passa in i skolan och ljuger ihop historier för att verka intressant. Mest av allt längtar hon efter att få en egen hund.
 
Ett ögonblick i sänder är en samtida skildring av fyra individer vars berättelser möts, parallellexisterar och vävs in i varandra i Short Cuts-liknande växlingar. Det är en vardag med mörka, sorgsna och gåtfulla sidor som gestaltas, men romanen innehåller även hopp och stunder av skratt och lycka. Precis som i livet blir det inte alltid som man tänkt sig. Navet kring vilket allt kretsar är ensamheten – ensamheten som isolerar och förlamar, men också ensamheten som ger frihet och nya möjligheter.
 
 
Romanen går att beställa som e-bok från till exempel bokus och adlibris.

Du kan förstås också låna den via ditt lokala bibliotek.
 
 
 

13 kommentarer :

 1. Finns den som e-bok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuläget finns boken bara i vanlig bokform - kanske blir det aktuellt med e-bok lite längre fram.

   Radera
  2. Blev en vanlig bok. Läste ut den igår. Var en riktigt trevlig läsupplevelse.

   Radera
  3. Roligt att du gillade den! :-)

   Radera
 2. Jag hoppas också att den kommer som ebok! Håller tummarna för detta - vill gärna läsa den! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du vill läsa! Jag är ganska säker på att det kommer att bli också en e-bok, men det kommer nog att dröja ett litet tag...

   Radera
  2. Så bra! Jag ska försöka hålla koll här, men du får väldigt gärna höra av dig när det blir aktuellt. Har kontaktformulär på min blogg. Ha en fin helg!

   Radera
  3. Jag hör av mig när det blir dags :-)

   Radera
 3. Åh du skriver böcker, spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att skriva är något jag verkligen gillar att hålla på med! Nu är det mest tidsbristen som sätter lite käppar i hjulet...

   Radera
 4. Och nu finns den alltså som e-bok!

  SvaraRadera
 5. Congratulations! I remember talking with you about your book just a few years ago in Oxford and now you are a published author. How exciting! I hope an English version comes out someday so I can read it!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...