onsdag 2 april 2014

Bokfrågan + utlottning: Vad läser du just nu?

Dags för den tredje Bokfrågan! De tidigare frågorna har handlat om vilka böcker man blev "tvingad" att läsa i skolan och om man är medlem i en bokcirkel. Gå gärna in och läs alla spännande svar som kommit in, eller bidra med dina egna svar.

Den här gången är jag helt enkelt nyfiken på:

Vad läser du just nu?
 
Själv sitter jag i vårsolen - till ljudet av fågelkvitter och med en kopp kaffe nära till hands  - och läser Anneli Jordahls nyutkomna bok Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona. Parallellt läser jag också Barbro Lindgrens Jättehemligt. Hon vann ju som bekant ALMA-priset förra veckan och eftersom jag faktiskt aldrig läste Jättehemligt-serien när jag själv var barn, tyckte jag det kändes passande just nu. Hittills tycker jag mycket om båda böckerna!


Den här veckan blir det också en utlottning i Bokfrågan. Om du svarar på frågan - här i kommentarsfältet eller i ett eget blogginlägg (glöm då inte att lämna en länk här!) - är du med i utlottningen av pocketupplagan av Hjorth och Rosenfeldts kriminalroman Fjällgraven! Du har till och med lördagen den 5:e april på dig att svara.

15 kommentarer :

 1. Jag läser just nu "La Peregrina" av Cecilia Samartin. Har bara hunnit ca 65 sidor (av totalt nästan 500) men jag tycker om den. Älskade "Señor Peregrino" av samma författare och det här är en fristående fortsättning. I samma ögonblick som jag öppnar boken och börjar läsa förflyttas jag till bokens värld och vill bara fortsätta läsa. Och det verkar ju lovande inför resten av boken!!! :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag läser en massa böcker just nu. Men den som jag håller på med justjust nu är The Cuckoo's Calling av Rboert Galbraith aka J.K. Rowling. Har inte hunnit så långt men än så länge är den helt ok. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kände jag inte till, så tack för tipset!

   Radera
 3. jag läser Mitt namn är inte Miriam av Majgull Axelsson. hittills tycker jag att den är alldeles strålande! hoppas att det håller hela vägen. Hjorth & Rosenfeldt har jag aldrig läst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt namn är inte Miriam har jag läst en del om, och den verkar väldigt intressant! Den står på min läslista!

   Radera
 4. Utöver all kurslitteratur som tar förbaskat mycket tid just nu så har jag precis börjat läsa Boktjuven av Markus Zusak. Den verkar mycket lovande! På semestern för 2 veckor sedan hann jag faktiskt med 2 böcker och jag gillade båda riktigt mycket. Det var Livet efter dig av Jojo Moyes och Utrensning av Sofi Oksanen =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boktjuven tyckte jag riktigt mycket om!

   Radera
  2. Härligt! Det låter bra det :)

   Radera
 5. Här är min lägesrappport:
  http://mittbokligaliv.blogspot.se/2014/04/lagesrapport.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där att ha flera böcker på gång samtidigt!

   Radera
 6. Här har jag svarat på frågan!
  http://emmashylla.blogg.se/2014/april/bokfraga-och-tavlingstips.html

  SvaraRadera
 7. Här är mitt svar. http://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2014/04/05/bokfragan/
  Vad det gäller utlottningen har jag redan Fjällgraven men tyckte det kunde vara kul att vara med på själva frågan i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Kul att du ville svara trots att du redan hade boken!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...