onsdag 16 april 2014

Bokfrågan: Vilka författare eller bokkaraktärer vill du bjuda hem på middag?

Dags för ännu en bokfråga!
 
Tänk dig att du fick bjuda valfritt antal författare och/eller bokkaraktärer på middag. Vem/vilka skulle du välja, och varför? Vad skulle du bjuda på?
 
Det första inbjudningskortet skickar jag till författaren Stephen Fry. Jag vet, det är inte direkt första gången jag skriver om honom, men jag har svårt att tänka mig en mer intressant middagsgäst. Han skulle ha massor att berätta för oss andra och han har skön humor. Jag tror säkert han gillar god mat också.
 
Nästa person är en fiktiv karaktär, och en välkänd sådan. Jag vill bjuda in Elizabeth Bennet från Jane Austens Stolthet och fördom. Hon är smart, rolig och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Darcy kan hon lämna hemma.
 
Min tredje middagsgäst är Bea Uusma. Jag skulle gärna vilja prata om hennes fascination för Andrée-expeditionen, och jag är säker på att de andra gästerna också skulle tycka det var spännande. Hon verkar trevlig också, Bea, så hon skulle säkert vara en passande middagsgäst bara därför.
 
Till sist, ett fjärde inbjudningskort går till Sherlock Holmes. Nu kanske Sherlock inte är den perfekta kandidaten för artigt småprat runt ett middagsbord, men efter ett par glas vin skulle han kanske slappna av lite och berätta för oss om alla sina spännande fall. Och vem vet, kanske skulle han ha löst gåtan med Andrée-expeditionen redan före kaffet? Efter maten när vi är mätta och trötta skulle han kunna underhålla oss med ett vackert fiolstycke.

Vad skulle jag bjuda på då? Egentligen spelar det kanske inte så stor roll vad vi äter, för vi skulle ha så mycket att prata om. Men pizza och rödvin är ju enkelt och gott. Det får det bli.


Så, vilka skulle du bjuda?

Om du svarar i ett eget inlägg, glöm inte att lämna en länk till ditt  bidrag bland kommentarerna här, så att vi andra hittar till dig.

14 kommentarer :

 1. Det finns många! Men jag tar gärna en promenad med Leopold Bloom, huvudperson i James Joyce roman Odysseus (Ulysses 1922) i Dublin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade ju varit fantastiskt! Ska snart ge mig på den i Topp-100-trippeln.

   Radera
 2. Så här tänkte jag mig min middagsbjudning http://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2014/04/16/bokfragan-middag/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den middagen hade jag gärna varit med på! :-)

   Radera
 3. ojoj, vilka frågor! nu kommer jag att ligga vaken hela natten och försöka komponera ett intressant sällskap och - allra värst - en bra meny! matlagning är inte min tekopp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att höra vad du kommer fram till! :-)

   Radera
 4. Så här tänker jag mig min middagsbjudning

  http://dengladaforsokskaninen.blogspot.se/2014/04/bokfragan-vilka-forfattare-eller.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter trevligt! Peter Hoeg hade jag också gärna bjudit in!

   Radera
 5. det blev så här, Helena!
  http://mrscalloway.blogspot.se/2014/04/bokfraga.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den middagsbjudningen låter ju helt fantastisk!

   Radera
 6. Får jag vara med på din middagsbjudning? Du valde riktigt intressanta personer!

  SvaraRadera
 7. De här vill jag äta middag med:
  http://mittbokligaliv.blogspot.se/2014/04/middagsgaster.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka gäster! Jag vill också vara med! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...