lördag 2 augusti 2014

Programmet för Kristianstad Bokfestival

Den 4-6 september är det åter igen dags för Kristianstad bokfestival. Årets upplaga är den sextonde i ordningen, och som vanligt erbjuds ett fantastiskt program.
 
Temat för årets festival, "Vaerd at laese", fokuserar på dansk litteratur (staden Kristianstad som har 400-årsjubileum i år har ju också en dansk historia). Man har bjudit in flera danska författare och till exempel kommer man att kunna lyssna till Carsten Jensen och Josefine Klougart.
 
Bland de större svenska namnen hittar man Agneta Pleijel och Jan Guillou, men också författare som Amanda Svensson (Allt det där jag sa till dig), Tove Folkesson (Kalmars jägarinnor) och Anders Roslund (Björndansen). En lite mer långväga gäst är Elizabet Wein (Kodnamn Verity).
 
Förutom själva författarbesöken har festivalen också särskilda aktiviteter för barn och unga, och som vanligt kan man under lördagen vandra längs stadens gator och köpa på sig böcker från alla de bokbord som står uppdukade.
 
Hela programmet kan du läsa här.
 
Kristianstad är kanske inte världens metropol, men ifråga om bokfestivaler tycker jag staden kan mäta sig med de stora. Så om du aldrig tidigare varit i trakten, tycker jag du ska passa på den 4-6 september!
 
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...