lördag 27 augusti 2016

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet - Mrs. E hade helt rätt

Tidigare i sommar var jag med i en bokkedja - man skulle skicka en bok till en person och sen skulle man - i teorin - få många fler böcker i sin egen brevlåda. Riktigt som det var tänkt blev det förstås inte - jag hoppades på att åtminstone få en bok tillbaka och blev riktigt glad när jag fick hela tre stycken (enligt konceptet skulle man förstås få många fler, men det där med kedjebrev funkar ju sällan...).

Den här snyggingen kom från Mrs. E på What You Readin? och eftersom det är en bok som Mrs. E älskar blev jag förstås nyfiken.

Och hon hade ju helt rätt.

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet av Eva Rice är mysig läsning och jag gillar den engelska femtiotalsmiljön, speciellt när huvudpersonerna befinner sig i London på olika klubbar och fester, eller på det anrika familjegodset Magna. 

Boken handlar om artonåriga Penelope som i bokens inledning får en ny väninna i Charlotte - deras möte får Penelopes liv att snurra i en helt ny riktning. Det är cocktailpartyn och rockkonserter, men också tebjudningar, svartsjukedramer, vackra klänningar, kärlek och storslagna engelska trädgårdar. Mycket att charmas av alltså. 


Titel: Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet
Författare: Eva Rice
Översättare: Lisbet Holst
Utgivningsår: 2007
Förlag: Norstedts Pocket


2 kommentarer :

  1. Vad roligt att du gillade den! Det är alltid läskigt att ge bort en bok som man älskar :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...