onsdag 30 juli 2014

Invigningsprogrammet för Kristianstads Kulturkvarter

I min hemstad Kristianstad har kvarteret mellan stadsbiblioteket och konserthuset under en ganska lång tid varit en byggarbetsplats. Förutom att de båda byggnaderna ska bindas ihop rent fysiskt och också få ett nytt tidningsrum och ett nytt café och bistro, är förstås tanken att också innehållet, själva kulturverksamheterna, ska finnas tillgängliga under samma tak.
 
I detta nya kulturkvarter kommer man både att kunna njuta av evenemang som konserter, teater, författarbesök, föreläsningar och stand-up, och dessutom kunna äta något gott eller ta en fika. Jag tycker det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att bli!
 
I skrivande stund är fortfarande vyn utanför biblioteket den här:

 
Men den 29 augusti ska allt vara klart, för då invigs Kulturkvarteret med en hel veckas festligheter (varav den 4-6 september är det återkommande arrangemanget Kristianstad Bokfestival).
 
Förutom alla de författare som kommer att besöka bokfestivalen (och som jag ska återkomma till i ett senare inlägg), bjuder invigningsprogrammet på besök av både Anneli Jordahl och Susanna Alakoski. Dessutom blir det bland annat konserter, familjeföreställningar och filmvisning.
 
Hela programmet kan ni läsa här.

2 kommentarer :

  1. Mycket spännande! Man kanske skulle bege sig dit och kolla hur det blivit. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag! Passa på när det är Bokfestival också, så får du se en massa bra författare dessutom!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...