måndag 18 januari 2016

Mysteriet på Hester Hill

Jag måste börja med att erkänna att jag aldrig läst någon av Kristina Ohlssons så populära deckare för vuxna, men de spänningsböcker hon skrivit för barn i åldern nio till tolv år har jag däremot slukat. Den senaste i raden är Mysteriet på Hester Hill.

Boken är på sätt och vis en gammaldags kuslig spökhistoria om ett hus med ett mystiskt förflutet. Syskonen Meg och Frank ska tillbringa sommaren hos sin farbror Eliot och hans partner Carl på Hester Hill. Nästan genast börjar dock oförklarliga saker att hända.

Meg ser en flicka i gammaldags kläder inne i det nedlagda och tillbommade stationshuset och på natten hörs barngråt trots att det inte finns några småbarn i huset. Naturligtvis börjar syskonen att nysta i det som händer och det tar dem bakåt i tiden till ett hot om en annalkande katastrof.

Mysteriet på Hester Hill är en bok att sluka, både om man befinner sig i den verkliga slukaråldern eller, som i mitt fall, har passerat den för ganska länge sedan.


Titel: Mysteriet på Hester Hill
Författare: Kristina Ohlsson
Utgivningsår: 2015
Förlag: Lilla Piratförlaget
Antal sidor: 221

2 kommentarer :

  1. Låter som en mycket bra bok, tycker jag! Har läst några vuxenböcker av Kristina Ohlsson och dem gillade jag inte alls, nej... Men det här var däremot riktigt lockande.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...