måndag 5 juni 2023

Maj 2023

En ynka bok blev utläst under maj månad - jag kan faktiskt inte ens minnas när jag fick så lite läst senast. Men jag har börjat på än den ena än den andra boken, utan att ha läst klart. Dessutom var jag på en fantastisk resa till Wales och The Cotswolds, och även om jag tänkte att jag skulle koppla av med läsning emellanåt, blev det inte så mycket av med det.

Boken jag ändå läste ut under maj månad var till bokcirkeln. Vi har bestämt oss för ett tema med konst i litteraturen, och den första boken blev Olivia Laings Den ensamma staden: Om konst, ensamhet och överlevnad

Författaren befinner sig i New York efter ett kraschat förhållande och upplever en stark ensamhet. Hon börjar utforska ensamheten genom olika konstnärers verk, och skriver om till exempel Edward Hopper, Andy Warhol, Henry Darger och David Wojnarowicz. Det är fascinerande läsning och jag googlade fram konstverk, fotografier och filmer under tiden jag läste. 

Något bokrelaterat bjöd också min resa på. Huvuddestinationen var engelska Cotswolds där vi körde runt, vandrade och besökte den ena lilla byn och puben finare än den andra. Men först gjorde vi en avstickare till Hay-on-Wye, en by fullproppad med bokaffärer. Jag har varit i Hay-on-Wye flera gånger tidigare, men jag tröttnar aldrig. 

4 kommentarer :

 1. Låter som en fantastisk resa — och intressant tema i bokcirkeln.
  Många konstnärer har ju levt isolerade (utom de som levt loppan), så det finns mycket att läsa om.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan var fantastisk! Jag kan aldrig få nog av det brittiska, tycks det, på många olika sätt. Konsttemat tror jag kan ge många intressanta läsupplevelser.

   Radera
 2. Wales är så trevligt, var på trädgårdsresa för ett par år sedan.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...