fredag 30 september 2016

Nortons filosofiska memoarer

I Nortons filosofiska memoarer är det Håkan Nessers hund Norton som för ordet. Vi får läsa om hans och husses promenader i Central Park, Kensington Gardens och på engelska hedar.  I tanken kopplar jag till romanerna som Nesser arbetade med under samma tid och som utspelar sig på just dessa platser: Maskarna på Carmine StreetHimmel över London, och Levande och döda i Winsford.

Nortons bok är mysig och charmig och jag blir ännu mer sugen på att skaffa hund än jag redan är (vi talar om detta i familjen emellanåt men inser att det inte går de närmaste åren i alla fall). Tur att vi har katterna Max & Maja - Norton och hans hundvänner får ursäkta...

Jag har nyligen också läst Nessers senaste, Eugen Kallmanns ögon, och ler åt att Nesser givit en av sina huvudpersoner namn efter en hundras: läraren som flyttar till K- och börjar rota i omständigheterna kring sin företrädares död heter nämligen Leon Berger.


Titel: Nortons filosofiska memoarer
Författare: Håkan Nesser
Utgivningsår: 2016
Förlag: Brombergs
Antal sidor: 90
4 kommentarer :

  1. jag är inte förtjust i Nesser rakt av, men en del har jag läst. och faktum är att jag har hundboken hemma just nu. ibland vill jag också ha en hund, men det gör ju att en blir lite bunden, så jag tvekar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju lättare med katter på det viset :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...