onsdag 2 november 2016

Tematrio - träsk och djungel

Lyrans tematrio är riktigt klurig den här veckan. Hon uppmanar den som vill vara med att:

 "Berätta om tre böcker/berättelser som utspelar sig i våta träskmarker, i djungeln eller i regnskogen (eller liknande blöta ställen)!" 

Jag fick fundera ganska länge för att komma på mina tre:

1. Susan Hills The Woman in Black är en klassisk spökberättelse där advokaten Arthur Kipps kommer till ett hus för att ordna upp affärerna efter den tidigare ägarinnan som avlidit. Huset kallas Eel Marsh House och ligger mitt i ett träsklandskap som ofta är höljt i mystisk dimma. Den perfekta miljön för läskigheter!

2. När jag pluggade engelska i Lund hade vi Graham Swifts Waterland på en av litteraturlistorna. Nu när jag funderade kring tematrion hittade jag boken i hyllan, men inser att jag faktiskt inte minns så mycket av vad den handlade om. Däremot minns jag att den omtalades som en riktig klassiker. Miljön i boken är i alla fall the East Anglia Fens, en region i östra England som består av träskmark (även om den numera är utdikad).

3. Till sist, en djungel! Isabel Allende har skrivit en ungdomsbok som heter City of the Beasts (Odjurens stad på svenska). Den handlar om femtonåriga Alexander som får följa med sin farmor på en spännande expedition till Amazonas djungler. Boken är den första delen i en trilogi - de andra två utspelar sig i Himalaya (Den gyllene drakens rike) och i Afrika (Pygméernas skog).6 kommentarer :

 1. oj, glömde Susan Hill, verkligen träskigt läskigt....

  SvaraRadera
 2. Woman in Black skulle jag vilja läsa och Allendes bok finns i bokhyllan redan.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte The woman in black på loppis för inte så längesen men det har visst inte blivit att jag har läst den än. Men jag ska! Snart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en del böcker att välja på att-läsa-listan :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...