fredag 1 november 2019

Månadens språk är koreanska

November innebär det näst sista språket i Månadens språk under 2019, nämligen koreanska.

Boktraven från biblioteket innehåller nästan uteslutande romaner den här gången, men ständigt Nobelpristippade poeten Ko Un tyckte jag inte jag kunde gå förbi. Jag valde hans diktsamling Vit fjäril.

Ett par koreanska författare har jag läst tidigare, som Han Kang och Sun-Mi Hwang, men jag har ändå lånat hem två för mig olästa titlar: Den vita boken respektive Hunden som vågade drömma.

Dessutom finns flera för mig nya författare att bekanta mig med: Yun Hung-Gil med Regnperioden, Hwang Sok-Yong med Berättelsen om herr Han och Park Wan-Suh med Det kala trädet. Ytterligare tre romaner som jag kanske väljer att läsa är Ta hand om min mor av Kyung-Sook Shin, thrillern Den rätta tiden för en kula i hjärtat av Un-Su Kim och Den gamla trädgården av Hwang Sok-Yong.

Klicka på titlarna för att läsa mer om böckerna.

Jag får se vad jag väljer, men jag tror säkert att det åtminstone blir Han Kangs Den vita boken, för den har jag varit sugen på att läsa länge.

Imorgon sammanfattar vi det som blivit läst från månadens språk i oktober som var tjeckiska, så håll utkik efter det.

5 kommentarer :

 1. En rejäl hög, jag har läst några.

  SvaraRadera
 2. Ta hand om min mor läste jag på finska...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tycker jag är en av de mest lockande i högen! Får se om den hinns med.

   Radera
 3. 'Ta hand om min mor' har jag planerat att läsa. Och så har jag lånat hem en diktsamling av Ko Un, 'Tiotusen fotspår och andra dikter'. Det är många jag är sugen på, men tror tyvärr inte att jag kommer att hinna fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har siktat in mig på Den vita boken, så får jag se om det blir tid till någon mer.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...