tisdag 26 oktober 2021

Tisdagtrion: Halloween

Med anledning av att det på söndag är Halloween, har jag tänkt att just Halloween kan få vara temat för veckans tisdagstrio. Jag antar att det kan betyda att ni tipsar om läskiga böcker, eller något om döden, om trollkarlar eller häxor, eller kanske böcker med pumparecept... Eller något helt annat!

Som vanligt tolkar ni alltså temat på valfritt sätt, tipsar om tre böcker och lämnar en länk, så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

1. Jag vill absolut ha med en bok av John Ajvide Lindqvist i trion. Den här gången vill jag tipsa om Människohamn, en roman som inleds med att sexåriga Maja försvinner spårlöst på isen utanför Domarö i Roslagens skärgård. Majas föräldrar kan inte förstå hur det kan ha gått till, men tvingas acceptera att Maja är borta. Pappa Anders återvänder flera år senare till Domarö för att försöka börja om sitt liv på nytt. Nu märker han att det är något konstigt med ön och de som bor där, något som de äldre bofasta alltid tycks ha vetat.

2. Stephen King kan ju också passa bra i den här trion. I tonåren läste jag mycket av King, men på senare år har jag faktiskt bara läst en enda av hans romaner. Doktor Sömn är en fristående fortsättning av Kings roman The Shining (Varsel på svenska). Ni kanske minns Overlook Hotel och den alkoholiserade Jack Torrance som mister förståndet och försöker mörda sin egen familj? Då minns ni säkert också Jacks son Danny, som ser de döda människorna som bott på hotellet. I Doktor Sömn är Danny en vuxen man. Han har kvar sina paranormala förmågor, sitt "skimmer", och han hittar sitt kall som "Doktor Sömn." Han arbetar på ett hospice där han hjälper de döende över till andra sidan.

3. Till sist, ett riktigt gulligt spöke, i Inger och Lasse Sandbergs Lilla spöket Laban. I källaren på slottet Gomorronsol bor spökfamiljen, som består av Mamma Spöke, Pappa Spöke, Laban och hans lillasyster Labolina. Labans allra bästa vän heter Lillprins Bus och han bor också på slottet, fast uppe hos kungen och drottningen förstås.

20 kommentarer :

  1. Å Laban! Det var inte igår!

    https://bokofog.wordpress.com/2021/10/26/tisdagstrio-halloween/

    SvaraRadera
  2. än idag har jag aldrig läst en bok av John Ajvide Lindqvist. Det är kanske på tiden att jag gör det.
    http://mosstanten.se/2021/10/26/tisdagstrion-halloween/

    SvaraRadera
  3. Lilla spöket Laban är en klassiker. Mina böcker finns på:

    http://lasfotoljen.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html

    SvaraRadera
  4. Böcker med pumparecept? Att jag inte tänkte på det, det hade varit en kul trio! Här är min: https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2021/10/26/tisdagstrion-halloween/

    SvaraRadera
  5. De två första har jag läst. Jag tror faktiskt att jag även har träffat på spöket Laban 🙂 Här är min trio https://bokslut.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html

    SvaraRadera
  6. Lilla Laban så söt https://eggetbok.blogspot.com/2021/10/vecka-43-halloween-tisdagstrion.html

    SvaraRadera
  7. Läskig trio, här är min:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2021/10/halloween-tisdagstrio.html

    SvaraRadera
  8. Doktor sömn vill jag läsa! Här är mina svar :)

    https://vargnattsbokhylla.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html?m=1

    SvaraRadera
  9. Jag har också med Laban i min trio :)

    https://skrivrobert.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html

    SvaraRadera
  10. Mina tre ”spökböcker” vågar nog den allra harigaste av harar läsa en stormig kväll, med fullmåne — även om du är ensam hemma.
    Margaretha
    https://bastmattan.blogspot.com/?m=0

    SvaraRadera
  11. Två lika hos oss - men Ajvide har jag gjort slut med.
    http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/10/ruskigt.html

    SvaraRadera
  12. Just ja, Laban��
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/10/26/tisdagstrion-v-43-halloween/

    SvaraRadera
  13. Spöket Laban är och förblir bästa spöket. Lärde mig veckodagarna i boken där pappan var sjuk intog olika färg beroende på dag.

    SvaraRadera
  14. Min trio finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html

    SvaraRadera
  15. Vilken fin trio! Här är mina: https://bloggbokhyllan.blogspot.com/2021/10/halloween-moter-julmysrys-for-stor-och.html

    SvaraRadera
  16. Om spöket Laban har man ju läst. Kings bok står oläst i hyllan.
    Här kommer min trio: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-halloween.html

    SvaraRadera
  17. spöket Laban ingår i bekantskapskretsen, men inte de andra. här kommer min trio: https://mrscalloway.blogspot.com/2021/10/tisdagstrion-v-43-halloween.html

    SvaraRadera
  18. Du har verkligen hela spektrumet av skräck och spökligheter. Riktigt otäcka Människohamn och mysiga Lilla spöket Laban.
    Här finns min: https://cinnamonbooks.se/2021/10/26/tisdagstrion-halloween/

    SvaraRadera
  19. Jag har verkligen glömt detta. Trevlig helg.https://frokenchristina.blogspot.com/2021/10/tisdagstrio-vecka-43-halloween.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...