torsdag 29 februari 2024

Novellresan i februari: Sammanfattning av Kanada

Februari har snart passerat, och det börjar bli dags att sammanfatta vilka noveller från Kanada som blivit lästa i Novellresan 2024

Om du vill får du gärna lägga in länkar här i inlägget till det du läst och skrivit om, så kan vi lättare klicka oss runt och ta del av varandras läsupplevelser.

Jag har läst noveller av både Alice Munro och Margaret Atwood, och har verkligen gillat precis allt jag läst. De skriver båda riktigt läsvärt i det kortare formatet.

Alice Munros Dolly handlar om ett äldre gift par som får påhälsning av mannens gamla kärlek. Detta ställer mycket på ända, men får också huvudpersonen att åter motivera sina livsval. Jag läste också  "The Bear Came Over the Mountain" om en man vars hustru glider längre och längre in i demensen, och hur han i sin tur hittar ett sätt att fortsätta leva.

Av Margaret Atwood hämtade jag novellerna ur samlingen Old Babes in the Wood. "My Evil Mother" handlar om en flicka vars mamma kanske eller kanske inte är en häxa . I titelnovellen "Old Babes in the Wood" får vi bekanta oss med Nell som sörjer sin man Tigs död. Dessa två finns för övrigt med i flera av samlingens noveller. 

Jag passade också på att titta på inslaget när Margaret Atwood gästade Babel och pratade om just Old Babes in the Wood. Hon är verkligen inspirerande att lyssna på!

Hur har det gått med er novelläsning?

9 kommentarer :

 1. Jag vet inte om jag kommer att hinna vara med på någon månad i år, men jag följer med intresse! Munro har jag läst en samling av för ganska länge sedan, men borde återvända till, och Atwood visste jag inte ens att hon hade skrivit noveller, så det var också ett utmärkt tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte heller läst noveller av Atwood, men jag gillade verkligen!

   Radera
 2. två från Alice Munro, en av Edem Awumey, köar för Margaret Atwood, vi får se.

  SvaraRadera
 3. http://mrscalloway.blogspot.com/2024/02/old-babes-in-wood.htmlhttps://mrscalloway.blogspot.com/2024/02/away-from-her-eller-bjornen-sover.html

  SvaraRadera
 4. Atwood och Munro, Den onda modern och Björnen sover

  SvaraRadera
 5. Det blev inte alls som jag planerade, men jag har läst flera noveller ur Kanada berättar. Jag har inte skrivit OM dem, men de finns listade här: https://scyllashylla.blogspot.com/2024/01/novellresan-2024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom aldrig så långt som till Kanada berättar. Fick nöja mig med Munro och Atwood, men jag gillade verkligen!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...