onsdag 14 augusti 2013

Kristianstad bokfestival 5-7 september


Nu är det snart dags för Kristianstad bokfestival igen - den 5-7 september går evenemanget av stapeln.


Årets affisch med orden "Boken är död, länge leve boken!" syftar på motsättningen mellan den digitala boken och den gamla hederliga pappersboken. Vissa hävdar att vanliga böcker snart hör hemma på museum, medan andra - jag är en av dem - anser att pappersboken och e-boken säkert kommer att kunna samexistera. En debatt om ämnet bjuds det på torsdagen den 5 september, kl. 19.00 på Biblioteksscenen. Det är Annina Rabe, svensk litteraturkritiker och kulturjournalist och Kristina Lundblad, forskare avdelningen för ABM och bokhistoria som diskuterar, med hjälp av moderator Sune Johannesson, kulturredaktör.

Annat spännande i programmet är den litterära soarén om Edit Södergran, som uppförs på Konserthusets stora scen, lördagen den 7 september kl. 19.00. Medverkande är bland annat Claire Wikholm och Ebba Witt-Brattström.

Naturligtvis finns det också många författarpresentationer som lockar. Några exempel är Marjaneh Bakhtiari, Stefan Einhorn, Åsa Nilsonne och Ingrid Hedström.

Se hela programmet här.

Jag har själv inte riktigt bestämt mig för vilka presentationer jag ska lyssna på - ibland är det ju faktiskt de som man aldrig tidigare hört talas om som visar sig vara de mest spännande. Gågatorna mellan Lilla och Stora torg kommer dessutom att vara fyllda av bokbord, och för ungdomar finns det en novelltävling. Nog ska årets bokfestvial i Kristianstad kunna  bli lika intressant som föregående års upplagor.

Vad väljer du i programmet?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...