lördag 17 januari 2015

Paddington, en björn helt i min smak


Jag och familjen har varit och tittat på filmen om Paddington. Ni minns kanske honom, björnen från Peru som reser till London och får namn efter den tågstation han anländer till? Filmen är baserad på böckerna om Paddington, skrivna av Michael Bond och först publicerade 1958.
 
Paddington tas om hand av familjen Brown, där han till slut blir en riktig familjemedlem. Han har redan när han kommer till London den röda hatten på huvudet (under den döljer sig en smörgås att äta i nödsituationer), och sedan får han den blå duffeln av familjen Brown. Paddington är nyfiken, godhjärtad och artig, och han älskar marmelad.
 
Det blir många dråpliga scener när björnen från Peru försöker förstå sig på livet i London och skratten är många. Jag älskar förstås alla fina miljöer från London: Tower Bridge, vaktombytet utanför Buckingham Palace, Portobello Road, The Natural History Museum...
 
Paddington är en charmig och rolig film, som passar precis hela familjen. Se den!

6 kommentarer :

 1. Måste gå och se den, många scener är inspelade runt hörnorna från hotellet jag brukar bo på när jag är där och självklart Paddington är ju en barndomshjälte så det är ju ett måste att se. Synd bara att Sverige bara visar den dubbade versionen av filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också gärna sett den med engelskt tal, men det funkade ganska bra ändå. Härligt med alla London-miljöer!

   Radera
 2. Paddington påminner mig mycket om när jag var barn. Ska se filmen till helgen tänkte jag. Tråkigt att den bara finns med svenskt tal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite tråkigt är det, men det funkade ganska bra ändå, tyckte jag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...