måndag 21 september 2015

Dags för bokbyte i bokcirkelnI förra veckan träffades vi i bokcirkeln och vi var alla överens om att vi gillade boken vi hade läst: Assia Djebars roman Ingenstans i min fars hus. Sättet att skildra handlingen i olika scener tilltalade mig, som om minnena som starkast dröjt sig kvar hos författaren också fick utgöra grunden i uppväxtskildringen (romanen har tydliga självbiografiska drag). Intressant var hur huvudpersonen hela tiden navigerade i mötet mellan den franska och den arabiska kulturen. Många har talat om Djebar som en nobelpriskandidat och det kan jag verkligen förstå.

Till nästa gång ska vi läsa Barnbruden av Anna Laestadius Larsson, så även om miljön, tiden och kulturen skiljer sig åt, är det ändå kvinnans situation som står i fokus. Den här gången tar berättelsen sin början i svenskt sent 1700-tal. Jag ser fram emot att börja läsa.

________________________________________________________________

6 kommentarer :

 1. Assia Djebar borde ha fått Nobelpris.

  SvaraRadera
 2. ska bli intressant att höra vad du tycker om Barnbruden. visst borde Djebar fått Nobelpriset!

  SvaraRadera
 3. Tack för boktips! :) Den första borde jag ge till min svärmor i julklapp... Absolut något hon skulle gilla. Men båda böckerna verkar intressanta.
  Ha en fortsatt bra dag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...