fredag 18 september 2015

Noveller i massorVilken ska jag välja? tänker jag. Men det är förstås enbart ett trevligt bekymmer.

Nu har jag lagt upp en sida där man kan hitta information om utmaningen Läs en novell (överst i bloggen). På den sidan hittar man också länkar till de deltagande bloggarna och en länk till listan med novellbeskrivningarna som vi utgår ifrån.

Till höger i bloggen finns också en bild som om du klickar på den tar dig till de inlägg jag skriver som har med novellutmaningen att göra.

Det vore kul om du som deltar i utmaningen också skriver ett och annat inlägg om de noveller du läser, men det är absolut inget tvång (annars räcker det ju att du bockar av det du läser på din lista).

Någon gång emellanåt kommer jag att skriva ett inlägg där jag ber er länka de inlägg ni skrivit om novellerna under tidsperioden, allt för att vi ska kunna klicka oss runt till varandras bloggar, bli inspirerade och få tips.

Jag tror att min första novell i utmaningen får bli Trädgårdsfesten av Katherine Mansfield. Då kan jag bocka av nummer 24 (en novell med samma namn som själva novellsamlingen).

Novellhösten har bara börjat.

___________________________________________________________

8 kommentarer :

 1. jätteroligt! jag ska gå igenom mina hyllor och se efter vad jag egentligen har för några novellsamlingar. bara en sådan sak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också börjat leta igenom hyllorna :-)

   Radera
 2. Det här skall bli jätteroligt. Jag har hittat en hel del i mina egna hyllor, vet att det finns en del hemma hos mina föräldrar och så har jag hittat denna sidan på nätet http://sv.svenskanoveller.wikia.com/wiki/Svenskanoveller_Wiki
  Min första novell läste jag igår och de blev Allouma av Guy de Maupassant. Boken utspelade sig i Afrika så då blev den punkten avbockad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du är i gång! Jag tycker också att det ska bli jätteroligt! Tack för tipset om svenska noveller-sidan - bra info till oss andra.

   Radera
 3. nu har jag läst Flaubert: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/09/ett-enkelt-hjarta-av-gustave-flaubert.html

  SvaraRadera
 4. Även för min del har det blivit en genomsökning av hyllorna. Dessutom var jag på Novellfesten i Lund och fick en massa tips. Ser mycket fram emot det kommande novellåret. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...