tisdag 16 april 2019

Veckans topplista: Påskekrim

Varje vecka har Johannas deckarhörna sin topplista, där den som vill vara med ska tipsa om fem böcker på ett visst tema.

Den här veckan handlar det om påskekrim.

Merparten av det jag läser är inte deckare, så om jag har så mycket nytt och intressant att bidra med återstår väl att se. Men här kommer i alla fall fem deckare jag verkligen gillar (utan inbördes ordning):

1. Jag tycker mycket om Silvervägen av Stina Jackson, där Lelle kör längs väg 95 uppe i Norrland för att försöka hitta sin försvunna dotter.

2. Jag läser gärna äldre brittiska deckare och tycker att Konstiga huset av Agatha Christie passar fint till en påskledighet.

3. En annan brittisk favorit är Elly Griffiths och hennes serie om arkeologen Ruth Galloway, som tycks hamna i den ena brottsutredningen efter den andra. The Stone Circle är den senaste boken i serien.

4. Från vårt grannland Danmark kommer Sören Sveistrups Kastanjemannen. Det är en spännande historia med högt tempo, väl värd att läsa.

5. Till sist, 1793 av Niklas Natt och Dag, en deckare i historisk Stockholmsmiljö. Jag tycker den rysliga mordgåtan passar bra in i den historiska skildringarna av huvudstaden.

30 kommentarer :

 1. gillar Agatha Christies pusseldeckare, tack för de andra tipsen.

  SvaraRadera
 2. Silvervägen har stått i hyllan ett tag nu, märkligt nog fortfarande oläst.

  SvaraRadera
 3. Alla utom den av Griffith har jag läst :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar heller inte läsa deckare, i så fall gärna äldre sådana. Agatha Christie är så bra! Konstiga huset gillade jag. :) Har länge varit nyfiken på Elly Griffiths böcker. :)

  SvaraRadera
 5. Silvervägen och 1793 är så bra! Elly Griffiths nya haar jag reserverat på biblioteket.

  SvaraRadera
 6. Silvervägen har jag läst. 1793 står på den där långa listan. Kastanjemannen blir jag väldigt intresserad av. Elly Griffiths bok väntar jag på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner till de där långa listorna :-)

   Radera
 7. Jag måste läsa Silvervägen någon dag! :)

  SvaraRadera
 8. Silvervägen och 1793 har jag läst, gillade!

  SvaraRadera
 9. Av Griffiths har jag läst de två första om Ruth Galloway och jag vill gärna läsa fler. Undrar just om jag har läst Konstiga huset eller inte.

  SvaraRadera

 10. Jag måste få tipsa om min deckare Familjen till påskläsningen! En småstadsdeckare om unga kvinnor som försvinner från Sunne i Värmland. hoppas ni vill läsa!

  SvaraRadera
 11. 1793 var väldigt läsvärd. Silvervägen står och väntar i min bokhylla. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
 12. Elly Griffiths och Agatha Christie är "säkra kort", men har jag läst Konstiga huset? Tror inte det, tack för tips!

  SvaraRadera
 13. hej Helena! en fråga om novellutmaningen. kan en använda två eller flera noveller ur en och samma novellsamling? har inte tänkt på det tidigare

  SvaraRadera
 14. 1793 är riktigt bra! Silvervägen väntar i min bokhylla.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...