söndag 9 december 2018

Årets adventsbok: En klurig jul

Årets adventsbok från Rabén & Sjögren är En klurig jul: Julsaga i 24 kapitel, med text av Ingelin Angerborn och illustrationer av Per Gustavsson.

När Rutan och hennes föräldrar pyntar inför julen upptäcker de att saxen är försvunnen. Och hammaren hittar de i kartongen med alla julgrejerna, där den inte alls ska vara. Föräldrarna tror att det är Rutan som skojar med dem, men hon vet inte heller vad det är som händer.

När hon skriver sin önskelista inför julen finns det en sak hon önskar sig mer än allt annat: en kompis. Hennes bästis Elsa har flyttat långt bort och även om det finns personer i klassen som Rutan gillar, är det inte samma sak som en allra bästa vän.

Då anar hon inte att hon snart ska träffa en ny och annorlunda kompis, en som gillar att knapra på metallskrot och som kan göra sig osynlig.

Boken handlar om vänskap och om längtan, viktiga frågor förpackade i mysig julstämning. Läs ett kapitel varje dag fram till jul, eller om du som jag inte kan hålla dig, läs allt på en enda gång. Boken är förstås en perfekt högläsningsbok i väntan på julafton.

Titel: En klurig jul: Julsaga i 24 kapitel
Författare: Ingelin Angerborn
Illustratör: Per Gustavsson
Utgivningsår: 2018
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 100

2 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...