onsdag 12 december 2018

Neverworld Wake

Neverword Wake av Marisha Pessl är en märklig roman, vilket faktiskt är precis vad jag hoppades på. Också hennes tidigare romaner bygger på väldigt speciella idéer, och jag har gillat både Special Topics in Calamity Physics och Night Film. Neverworld Wake är den första av Pessls böcker som riktar sig till unga vuxna.

Bokens huvudperson Beatrice Hartley, kallad Bee, återförenas med sina skolkompisar som hon inte träffat på över ett år. De var det coola gänget som alla såg upp till, och alla verkade ha sina speciella talanger. Men allt förändrades när en av dem, Beatrices pojkvän Jim, dog under mystiska omständigheter.

I början av romanen kommer Beatrice till Wincroft, en i gängets föräldrars herrgård, där de andra har samlats. Hon är nervös för hur de ska ta emot henne och också nervös för hur hon själv ska reagera efter att inte ha pratat med någon i gänget sedan den hemska olyckan. Frågan som hon egentligen vill ställa, är vad de vet om vad som hände med Jim?

Beatrice följer med viss tvekan gänget med ut och festar, och när de - ganska förfriskade - är på hemväg igen, kör bilen av vägen i det dåliga vädret.

Det är när de vaknar upp igen på Wincroft och en mystisk man knackar på, som underligheterna börjar. Mannen förklarar att de alla har fastnat i en tidsskärva och efter bilolyckan är de varken döda eller levande. Det enda sättet för dem att komma ur "the Neverworld Wake" är att i en omröstning välja ut vem av dem som ska fortsätta leva.

Mycket i berättelsen kretsar kring omständigheterna kring Jims död, men det handlar också om vänskap och lojalitet, allt förpackat i pulshöjande thrillerform. Jag gillar Neverworld Wake.


Titel: Neverworld Wake
Författare: Marisha Pessl
Utgivningsår: 2018
Förlag: Delacorte Press
Antal sidor: 336
4 kommentarer :

 1. har inte läst någon av dem, men jag tror att jag har Nattfilm här hemma. vilken är bäst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror ändå att Nattfilm är min favorit:
   https://ugglanoboken.blogspot.com/2014/05/night-film-av-marisha-pessl.html

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...