fredag 4 september 2020

Fem en fredag: Längd

Varje fredag ställer elisamatilda fem frågor som den som vill kan vara med och besvara. Den här veckan handlar frågorna om "längd."

1. Vad är det längsta du åkt med bil? Det måste vara när jag åkte bil med en kompis från London till Kristianstad, via Dover - Calais, via Holland och kontinenten och sedan upp genom Danmark och över till Skåne. Det tog många timmar, men jag minns inte hur många.

2. Vad är det längsta du har sprungit? Jag har aldrig gillat att springa långt, även om jag säkert gjorde det i skolan ibland. Säkert har jag sprungit ett antal kilometer, men alldeles säkert inte så mycket som en mil (100 meter var mer min grej). Däremot älskar jag att promenera - både i skogen och i stadsmiljö - och det tror jag att jag kan göra hur långt som helst. 

3. Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen? Det beror på, men kanske en halvtimme om jag ska till arbetet. 

4. Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är? 10 minuter, eller kanske en kvart. Med mobiltelefon är det ju lätt att ta reda på om någon är sen.

5. Hur långt skulle du gå för att få som du vill? Om det är något jag verkligen vill, är jag beredd att arbeta hårt för det. Men om att gå långt innebär att trampa ner andra på vägen, är det en helt annan sak. Det är jag inte särskilt intresserad av.

20 kommentarer :

 1. Så trevligt att läsa dina svar. När det gäller bilresor ligger jag verkligen i lä.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 2. nej, trampa ner andra tänker jag inte att en skulle behöva. men att vara ihärdig och släppa för att sedan ta upp på nytt, kohandla, mm

  SvaraRadera
 3. Instämmer i de flesta av dina svar. Det är inte viktigt att få som man vill, men med prat kan man komma långt! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 4. vilken härlig biltur, ta mig med nästa gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, oftast flyger man ju till och från London, men det här var lite annorlunda.

   Radera
 5. Din bilresa skulle jag vilja göra, tänk vad mycket man får se längs vägen.
  Trampa på folk nä de vill man ju inte. Jag försöker mest få som jag vill med mannen😊
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker om att resa långt och faktiskt se landskapet förändras längs vägen - när man flyger blir det så tvära kast.

   Radera
 6. Härlig bilresa! Wow!
  Jag armbågar mig aldrig fram, men det var för några år sen, då jag fick ett NEJ, som jag sökte second opinion, därför att jag var bergsäker på att JAG hade rätt. Och fick rätt.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man ju verkligen stå på sig!

   Radera
 7. Vilken annorlunda bilresa!Nej trampa på folk vill jag inte, utom om folk är urdumma, haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den var annorlunda mot hur jag brukar ta mig mellan London och Skåne :-)

   Radera
 8. Intressant att läsa dina svar. Nej trampa på folk undviker en. Jag är envis vilket kan vara bra och mindre bra, men kan också ge med mig beroende på vad det gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog också envis, men med åren så inser man att vissa saker faktiskt inte spelar så stor roll.

   Radera
 9. Det där med "att göra sig i ordning" är verkligen ett relativt begrepp, det är ju lite olika beroende på vad man ska göra ... men det får inte ta för lång tid hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker ofta det känns som onödig tid att lägga, men samtidigt vill jag ju inte se alltför slarvig ut :-)

   Radera
 10. Blev lite fnissig när jag svaret på att du väntar 10 minuter "...för, med mobiltelefon är det ju lätt att ta reda på om någon är sen".
  Jaså, du skull få enorma problem med mig, jag hatar nämligen mobiler. Har en som jag endast använder när jag åker till Visby med min gubbe (han har också en som han aldrig har på annars). Vi var tidigare egna företagare och blev alltid jagade på telefonen - alltså den fasta. Sen några år innan vi blev pensionärer som blev vi dessutom jagade på mobilerna - så nu för tiden kan INGEN få tag på oss på mobiler - jätteskönt!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det kan vara skönt utan mobiltelefon! Jag föredrar när folk skickar sms, för då måste jag inte svara direkt och prata med någon om jag inte känner för det :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...