fredag 29 januari 2021

Månadens tema i januari: Livets tunna väggar av Nina Burton

En ny utmaning på bloggen för i år är Månadens tema. Först ut i januari var temat Fackböcker och jag valde att läsa Livets tunna väggar av Nina Burton.

Boken innehåller essäer, som visserligen är litterära till sin kvalitet, men eftersom boken 2020 var nominerad till Augustpriset i kategorin Årets fackbok, tyckte jag absolut att den kvalade in i temat.

Författaren befinner sig i släktens sommarstuga belägen på en stor naturtomt. Hon observerar växt- och djurlivet omkring sig, och i det lilla som sker runt hennes husknut upptäcker hon en intrikat väv av myror, fåglar, bin, växter och vilda djur.

Som läsare fascineras jag tillsammans med författaren av hur minsta kryp kommunicerar med sina artfränder och hur sinnrikt konstruerat livet egentligen är. 

Jag gillar verkligen hur Burton blandar skönlitteratur och naturvetenskap, och kan absolut tänka mig att läsa någon mer av hennes böcker.

Titel: Livets tunna väggar
Författare: Nina Burton
Utgivningsår: 2020
Förlag: Albert Bonniers
Antal sidor: 272

2 kommentarer :

  1. Jag tyckte också mycket om den. Såpass att jag nästan omgående gav mig på hennes Gutenberggalaxens nova. Bra den med. Jag tänker läsa Flodernas bok och Den nya kvinnostaden också. Så småningom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon har skrivit mycket som verkar intressant!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...