lördag 6 februari 2021

Just nu i februariJust nu läser jag Kostym av Ninni Holmqvist, en annorlunda novellsamling som rosades av kritikerna när den kom ut 1995. Berättelserna känns oväntade och lockande och ibland är det som om orsak och verkan sätts ur spel. Klart läsvärd. Jag läser också Odysseus pojke av Annika Thor, en bok till en bokcirkel om barn- och ungdomslitteratur som jag är med i. 

Just nu tittar jag på andra säsongen av Castle Rock - det är ganska läskigt och kul att befinna sig i Stephen Kings universum. Dock börjar jag ana detaljer i berättelsen som jag kanske kommer att ha lite svårt att ta till mig. Jag får väl se hur det blir efter något mer avsnitt.

Just nu lyssnar jag på det som sänds på P1 i bilen på vägen till jobbet, de dagar jag inte arbetar hemifrån. Jag har också letat fram Sades album Promise, efter att en av frågorna i På spåret förra veckan handlade om hennes musik. Det håller fortfarande, tycker jag. 

Just nu längtar jag efter att det ska finnas fler genomförbara saker att längta efter - konserter, resor eller bara ett restaurangbesök. Tyvärr känns det ganska avlägset. 


6 kommentarer :

 1. Har bara läst titelnovellen i Kostym, men det hade faktist varit kul att läsa hela. Håller med om att det faktiskt är lite tungt att inte ha så mycket att längta efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tycker just det där att inte ha något speciellt att se fram emot är jobbigt.

   Radera
 2. jag har läst Kostym och jag vet att jag gillade den. så det finns en andra säsong av Castle Rock? tack för det. jag håller fullständigt med. en kan inte åka någonstans, göra någonting eller träffa någon. och det känns inte som om det finns något slut på hopplösheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst ut Kostym nu och gillade verkligen!

   Radera
 3. Svar
  1. Jag med, och hon har ju tydligen översatt en massa bra böcker också.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...