måndag 21 juni 2021

Månadens tema: Nattfjäril av Jessica Kolterjahn

I juni är månadens tema historiska romaner och jag har läst Jessica Kolterjahns Nattfjäril

Författaren hittade inspirationen till boken när hon besökte Hotel del Coronado och läste om ett mystiskt dödsfall i en broschyr om hotellet. Utifrån detta kom romanen Nattfjäril till.

Boken utspelar sig under 1890-talet i Kalifornien och handlar om Henry Stetson, en coroner som kallas till ett dödsfall. Det visar sig att en kvinna ligger död på trappan utanför Hotel de Coronado och hon har en revolver bredvid sig. 

Kvinnan har vid det laget bott på hotellet i flera dagar, hon har verkat må dåligt och har hela tiden frågat efter sin bror. Men hur hänger historien egentligen ihop? Varför kommer aldrig hennes bror, och vad har kvinnan råkat ut för?

Vi följer den gåtfulla kvinnan tillbaka i berättelsen och får också ta del av hennes bakgrund och tankar. Kapitel med kvinnans historia varvas med kapitel ur Stetsons synvinkel, och till slut kan vi som läsare lägga pusslet om vad som egentligen hänt. 

Nattfjäril är en mörk historia där personerna styrs av åtrå och besatthet. Det är också en riktigt spännande bok i intressant historisk miljö. Jag gillar!

Titel: Nattfjäril
Författare: Jessica Kolterjahn
Utgivningsår: 2009
Förlag: Forum
Antal sidor: 232
 

4 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...