tisdag 25 oktober 2022

Tisdagstrion: Skola & arbetsliv

 "Skola & arbetsliv" är temat för den här veckans tisdagstrio. Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.


1. Colson Whiteheads roman Nickelpojkarna utspelar sig på Nickel-akademin, en "reformskola" där eleverna utnyttjas och utsätts för våld och misshandel. I en egentligen hopplös tillvaro lyssnar huvudpersonen Elwood  till Martin Luther Kings ord och hoppas att en bättre framtid är möjlig.

2. Yarden av Kristian Lundberg skildrar de som står allra lägst på arbetsmarknadsstegen. I hamnen i Malmö arbetar han med att flytta och lasta om bilar till en timpeng på 125 kr, under allt annat än rimliga anställningsförhållanden. En gripande arbetarskildring i vår egen tid.

3. Till sist, ett betydligt trevligare arbete, i Shaun Bythells En bokhandlares dagbok. Bokhandeln ligger i Wigtown och är Skottlands största antikvariat. Vi får följa Bythells dagliga aktiviteter i bokhandeln, vi får möta hans anställda och en brokig skara kunder. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...