tisdag 15 november 2022

Tisdagstrion: Hobbyer & fritidssysselsättningar

Den här veckan ska vi fokusera på "Hobbyer & fritidssysselsättningar" i tisdagstrion. Det går lika bra  med böcker om en viss hobby, som böcker där någon ägnar sig åt en hobby.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

1. August Strindberg, huvudpersonen i Kristina Ohlssons deckarserie från svenska västkusten, ägnar sig åt att baka på fritiden (precis som Kristina Ohlsson själv, så vitt jag förstår). Isbrytare, den andra boken i serien, får bli mitt första tips den här veckan.

2. Jag gillar att sticka, även om jag gör det allt för sällan (jag har stickat på samma sjal ganska länge nu). Till tisdagstrion vill jag tipsa om Mumindalens stickbok, som har riktigt fina mönster på olika sockar inspirerade av figurer och platser i Tove Janssons värld.

3. Till sist, en påhittig bäver som i Lars Klintings bilderböcker ägnar sig åt massor av olika hobbyer. Jag väljer den allra första boken i serien, Castor snickrar, där han snickrar en egen verktygslåda. Men det finns böcker där han bakar, syr, odlar och gör en massa andra saker också.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...