tisdag 20 december 2022

Tisdagstrion: JUL (en boktitel eller författare på varje bokstav)

Det har blivit dags för 2022 års sista tisdagstrio, och ämnet är "JUL" (en boktitel eller författare på varje bokstav). Tipsa om tre böcker och lämna en länk, så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Efter detta tar tisdagstrion ett litet uppehåll över jul och nyår, men vi drar sedan igång igen vecka 2. Redan nu kan du ta del av de kommande veckornas teman här.

1. Jag väljer att utgå ifrån boktitlar, och boken på J blir Jag kallade honom Slipsen av Milena Michiko Flasar. Boken handlar om tjugoårige Taguchi Hiro som är en så kallad hikikomori, en ungdom som isolerar sig i sitt föräldrahem och inte har något socialt liv. Till slut vågar han sig ut till en parkbänk där han betraktar de som passerar. Det är här han träffar Ohara Tetsu, en medelålders man som har blivit arbetslös, men inte vågat tala om det för sin fru.

2. På bokstaven U vill jag tipsa om Underbara kvinnor vid vatten av Monika Fagerholm. Hon har skrivit mycket annat, men den här boken är fortfarande min favorit. Det är sextiotal och vi får lära känna hemmafruarna Rosa och Isabella, som börjar längta efter ett annat liv.

3. Till sist, på L vill jag tipsa om Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius. Boken är en tecknad roman om gorillan Sally, som blir kidnappad av tjuvjägare och såld till Frau Schultz som lär henne att stjäla juveler. Så småningom ger sig Sally ut på världshaven och besöker många främmande hamnar under sina äventyr.


21 kommentarer :

 1. Jag har inte läst någon i din trio och känner nog bara igen den sista av dem. Här är min trio https://bokslut.blogspot.com/2022/12/tisdagstrion-jul.html

  SvaraRadera
 2. https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2022/12/20/tisdagstrion-jul/
  Legenden om Sally Jones är en lysande bok!

  SvaraRadera
 3. Underbara kvinnor vid vatten har jag läst och tyckte var bra. Men det är länge sedan. Jag kallade honom slipsen har jag ju sett förr. Undrar just om jag har den i läslistan?
  http://mosstanten.se/2022/12/20/tisdagstrion-jul/

  SvaraRadera
 4. tyckte mycket om Slipsen, här är mina :
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2022/12/j-u-l-tisdagstrio.html

  SvaraRadera
 5. Jag blir nyfiken på Slipsen! Sally Jones är jättefin! Här är min trio:
  https://bokologen.se/2022/12/20/tisdagstrion-jul/

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst någon av dina.

  Här finns mina tre http://lacrimamens.com/blog/tisdagstrion-jul.html

  SvaraRadera
 7. Min trio hittar du här: https://bastmattan.blogspot.com/?m=0

  SvaraRadera
 8. Fagerholms bok kom jag aldrig igenom men du hittar min trio här (och dem har jag läst):http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2022/12/j-u-l.html

  SvaraRadera
 9. har läst dina två första. gillade Slipsen väldigt mycket. jag väljer också att utgå ifrån titlar och gjorde en specialare idag: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/12/tisdagstrion-v-51-2022-jul-en-titel-pa.html god jul och gott nytt år! och tack för tisdagstrion i år. hoppas att du återkommer 2023

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul till dig! Och ja, det blir en fortsättning på tisdagstrion även under 2023.

   Radera
 10. Lustig titel på första boken och roligt omslag :)

  SvaraRadera
 11. Inte läst någon av din trio, men alla låter intressanta
  Här finns min trio.
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/12/tisdagstrion-jul-en-boktitel-eller.html
  God jul och gott nytt år hälsningar.

  SvaraRadera
 12. Jag kollad in 2023s ämnen för tisdagstrion, det var verkligen en blanding på lätt och svårt, men det låter som kul teman, det var flera som sätte igång tankarna redan på förslag till deltagare i 2023s trio-sar.

  SvaraRadera
 13. Har inte läst någon i din trio men de låter läsvärda. Här kommer min trio
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/12/tisdagstrion-v-51-2022-jul-en-titel.html

  God jul!

  SvaraRadera
 14. Alltid spännande när man får tips på helt nya böcker! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/12/20/tisdagstrion-v-51-jul/

  SvaraRadera
 15. Har inte läst någon av dina böcker. Tack för tipsen.
  Här kommer mina tre: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2022/12/tisdagstrion-julen-boktitel-eller.html

  SvaraRadera
 16. Inser nu när det nästan är sena natten att detta är den sista trion för året. Tack för att du orkar hålla igång, ha en riktigt god jul och ett bra nytt år - då hörs vi förstås igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, för att du alltid är med! God Jul!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...