tisdag 12 november 2013

The Following - Fiktivnovember #2

Fiktiviteter vill ha hjälp med att förgylla förfärliga november, och jag hjälper gärna till! Frågeställningen att besvara i Fiktivnovember #2 är den här:

Berätta om din bästa ickebokliga fiktivitet i år!

Jag tänkte berätta om en serie som jag såg ganska tidigt på året, nämligen The Following.Titeln The Following syftar på den kult av anhängare som bildas kring en seriemördare vid namn Joe Carroll. Redan under sin tid som karismatisk litteraturprofessor har han knutit till sig  personer som på olika sätt är svaga, men som växer av hans uppmärksamhet. Nu är de beredda att göra allt för Carroll. Och då menar jag verkligen allt.

Carroll spelas av den charmiga engelsmannen James Purefoy och det faktum att den känslokalla mördaren är en stilig och vältalig litteraturälskare gör förstås saken ännu mer obehaglig.
Edgar Allan Poe 2 retouched and transparent bg.pngCarrolls huvudområde inom litteraturen är Romantiken och han skriver också själv böcker i samma anda.  Mest besatt är han av Edgar Allan Poe och olika diktrader från skräckförfattaren figurerar också i de sjuka uppdrag Carroll iscensätter med hjälp av sina följare. Man glömmer aldrig de personer som på olika ställen dyker upp med Poe-masker för ansiktet.
Överhuvudtaget är det en ganska läskig serie. Du vet aldrig vem du kan lita på och den du minst av allt tror om något ont, visar sig ofta vara en hängiven medlem i Carrolls kult.
På de godas sida står i alla fall Ryan Hardy, spelad av Kevin Bacon. Hardy är en före detta FBI-agent som var ledare för det team som såg till att Carroll hamnade i fängelse. När nu den fruktade seriemördaren har rymt blir Hardy inkallad som en slags konsult, eftersom han är den som vet allra mest om Carroll. Efterhand blir han alltmer indragen i arbetet och det verkar som om Carroll vill att Hardy ska bli inblandad. Han är dock ingen självklar hjälte. Han har en pacemaker efter att Carroll högg honom med en kniv i hjärtat och han har dessutom alkoholproblem.
Den här otäcka, men riktigt spännande, serien kanske kan pigga upp lite i novembertristessen?

4 kommentarer :

 1. Jaaa the Following hur kunde jag glömma att skriva den!! SÅ Bra!! :)

  SvaraRadera
 2. Det låter ju helt sjukt bra, måste kolla upp genast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt det är en säsong två på gång också!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...