måndag 16 december 2013

Final av Jane Austen-firandet och utlottningen avgjord!

Idag är det den stora dagen!

För det första är det alltså Jane Austens födelsedag, så ett stort grattis till denna författare som så många bokbloggare har velat vara med och fira!
För det andra är det förstås den dag då en av de deltagande bokbloggarna ska dras som vinnare av den fina Pride and Prejudice-anteckningsboken.

Men först vill jag rikta ett stort tack till alla bokbloggare som har bidragit med intressanta och fantasifulla inlägg om Jane Austen och hennes värld!

Här kan du läsa alla de bidrag som strömmat in:Den läsande kaninen konstaterar i Pride and Prejudice 200 år! att ett av litteraturhistoriens största mästerverk fortfarande hittar nya läsare. 200-årsdagen av Pride and Prejudice var väl värd att fira!

Bokmalen skriver om det spännande "The Austen Project" i inlägget Gamla klassiker skrivs om. Sex kända författare har fått i uppdrag att skriva om klassiker i moderna versioner. Till exempel ska Joanna Trollope skriva om Sense and Sensibility. Spännande!

A Room of My Own har bidragit med flera inlägg. Först ut var Darcy och Lizzy, som handlar om en omläsning av Stolthet och fördom. Man kan också läsa inlägget om teveserien Stolthet och fördom med fantastiska Colin Firth i rollen som Världens bästa Darcy. Ett annat inlägg handlar om Förnuft och känsla, ytterligare ett om Den charmerande Catherine Morland och till sist ett inlägg om en fin julklapp i Postum Austen.

Annas bokprat skriver i Georgina Darcy's Diary - Jane Austen's Pride and Prejudice Continued av Anna Elliott om en spännande spinoff-roman, som tar oss tillbaka till Pemberley efter Elizabeth och Darcys giftermål. Inlägget Sense and Sensibility x 2 handlar förutom Austens roman också om Joanna Trollopes moderna version av romanen.


Boksmurfen har skrivit ett fint inlägg om Övertalning, favoriten bland Austens böcker.


What You Readin? har bidragit med en hel hop jättetrevliga inlägg, som du kan läsa om du klickar här.


Också Hanneles bokparadis har skrivit massor om Jane Austen - läs här!


Endast Eböcker kan man läsa ett inlägg som bland annat handlar om en spin-off-roman med Darcy i fokus: Pride and Prejudice 200 år.


Själv har jag skrivit två inlägg om en Austen-kurs som jag läste i Oxford. Om själva kursen och om Oxford kan du läsa i The Oxford Experience - Austens hjältinnor, och om de utflykter vi gjorde kan du läsa om i Jane Austen i Chawton och Winchester. Jag har också skrivit några kortare inlägg: Jane Austens Emma en av de 100 bästa romanerna på engelska, Test - vilken Austen-hjältinna är du?, Julklappstips - Pocket Posh Jane Austen och Jane Austen och hennes karaktärer som klippdockor.

Och nu över till utlottningen... Alla lappar i en skål, blanda, titta åt ett annat håll, rafsa runt lite och DÄR har jag en lapp i min hand!


Och det här är den lyckliga vinnaren:Grattis till dig, Boksmurfen! Jag mejlar dig!

4 kommentarer :

 1. Psst! Du har också vunnit! Hos mig :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för mycket trevligt initiativ till att uppmärksamma Jane Austen! Det ska bli riktigt skoj att läsa alla intressanta inlägg om denna favoritförfattare. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft det riktigt trevligt här under hösten när jag läst alla era inlägg!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...