onsdag 23 september 2015

Novelltips

Nu när jag letar efter noveller till Läs en novell stöter jag ofta på Tranans berättarserie - en riktig guldgruva för en novellutmaning! Såhär beskriver de själva sin serie:

"Bokförlaget Tranans berättarserie samlar noveller från länder runt om i världen, för att sätta fokus på de olika ländernas litteratur och samtidigt lyfta fram novellkonsten i sig."

Vid det här laget har de gett ut novellsamlingar från ett stort antal länder. Några exempel är Kina berättarFrankrike berättarIndonesien berättarItalien berättar och Finland berättar.

Har du läst något från serien?

____________________________________________________________                 

10 kommentarer :

 1. Svar
  1. Och det finns massor som verkar intressanta :-)

   Radera
 2. Tranan fanns representerad på Novellfest 2015 i Lund. De har verkligen mycket, som är intressant och lockande. Tyvärr (för mig) finns bara ett fåtal titlar i deras utgivning som eböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju synd - annars tycker jag att det verkar finnas ganska mycket noveller som e-böcker?

   Radera
 3. Nej, helt okänd serie och okänt förlag! Tack för tipset! Jag har några antologier hemma som har landstema, men de är ganska gamla. (Tror det är Prismas serie från 1960-talet, bra för klassiker, men inte direkt nytt och spännande.)

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips! Letar runt efter kul noveller till utmaningen, har läst det jag hade hemma och en hel del Novellix så det är kul att hitta lite annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns massor av spännande noveller i den här serien.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...