lördag 9 september 2017

Kristianstad bokfestival & Johannes Anyuru

I torsdags var det dags för invigningen av årets upplaga av Kristianstad bokfestival, som sen hade många spännande programpunkter både igår och idag.

Fast riktigt som det var tänkt blev det i alla fall inte för min del. Igår hade jag tänkt lyssna till Majgull Axelsson och då kom jag inte ens in i salen eftersom det blev fullsatt. Idag har jag inte möjlighet att göra nåt längre besök på festivalen, men hade tänkt ta en sväng bland de bokbord med böcker till försäljning som finns längs gågatorna i centrum. Tyvärr ser det ut att bli rejält med regn så jag hoppar nog över det.

En sån tur då att jag i alla fall fick lyssna till Johannes Anyuru under invigningskvällen.

Han blev intervjuad av journalisten Karolina Jeppson och vi fick höra om allt från dikterna i Det är bara gudarna som är nya till senaste romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Jag håller på och läser hans roman En storm kom från paradiset och det är faktiskt det första jag läser av Anyuru, så jag har mycket intressant att se fram emot. Jag har också tänkt lyssna på hans sommarprogram.

Vad gäller bokfestivalens många spännande programpunkter får jag väl hoppas på bättre tur nästa år.

3 kommentarer :

  1. Anyuru är ju så trevlig att lyssna till

    SvaraRadera
  2. Jag vill bara titta in och skriva lite kvällspepp,både till er och till mig själv.
    Hittills har du överlevt 100% av dina dåliga dagar. Du klarar dig galant! Tänk på vilken kämpe du faktiskt är som klarat dig igenom allt du gjort. Som reser sig upp varje gång du faller. Du är inte en svag person. Du är inte värdelös du är stark och helt fantastisk! Du är tillräcklig och bra exakt som du är. Du klarar allt så våga tro på dig själv!

    http://autismmamma.bloggplatsen.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...