lördag 22 februari 2020

Irène av Pierre Lemaitre

Irène är namnet på Pierre Lemaitres första deckare i trilogin om kommissarie Verhoeven i Paris.

Allt börjar när poliserna kommer till en av de mest ohyggliga brottsplatser de har upplevt. Två kvinnor har brutalt bragts om livet och deras kroppar har skändats på sätt som knappt är möjliga att förstå. Till och med poliserna har svårt att stå ut på brottsplatsen.

Efterforskningarna börjar och det står klart att ett tidigare mord verkar ha samma gärningsman. Det verkar också som om mördarens makabra dåd är inspirerade av händelser från olika kriminalromaner. Verhoeven och hans team arbetar outtröttligt vidare. Frågan är hur många mord som redan tidigare begåtts utan att någon förstått sambandet?

Jag tycker om bokens spännande handling (trots de faktiskt vidriga detaljerna emellanåt). Extra kul är det att flera kriminalromaner står i centrum för händelserna. Jag tycker också att bokens huvudpersoner är intressanta, särskilt Verhoeven själv som hela tiden slits mellan arbetet och den gravida fru han inte hinner tillbringa tillräckligt med tid tillsammans med.

Jag kommer definitivt också att läsa de andra två böckerna i trilogin: Alex och Camille. Tydligen finns det också ett slags tillägg till trilogin, genom boken Rosy & John, där också kommissarie Verhoeven är med. Mycket spännande att se fram emot alltså.


Titel: Irène
Författare: Pierre Lemaitre
Översättare: Maria Store
Utgivningsår: 2018
Förlag: Sekwa
Antal sidor: 448

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...