måndag 30 september 2013

Afternoon Tea

Afternoon tea (inbunden)"Finns det egentligen något mysigare än att krypa upp i soffan med en god bok och en rykande kopp te?"

Detta citat är hämtat från baksidestexten av boken Afternoon Tea av Liselotte Forslin, Jan Gradvall och Bruno Ehrs, och det är ju svårt att inte hålla med, speciellt när höstvindarna viner runt husknuten.
 
 Afternoon Tea är en trevlig receptbok med typiska engelska bakverk, som scones, cucumber sandwiches och heavy chocolate cake.  Men boken är också en hyllning till trakterna runt Bath i England, där hela arbetet med boken ägde rum. Samtidigt som det dracks kopiösa mängder te, enligt textförfattaren Jan Gradvall.
 
Boken innehåller många vackra bilder tagna av Bruno Ehrs. Det finns förutom läckra bilder på bakverken också fina miljöbilder som för tankarna till Downton  Abbey eller Jane Austen. Det känns helt enkelt väldigt engelskt.
 
Gradvalls texter utforskar teet ur många olika perspektiv. Man får läsa om historien bakom just afternoon tea som företeelse, om te och böcker, om att dricka te med Jane Austen och om hur man gör den perfekta koppen te.
 
I slutet av boken finns receptsamlingen som Liselotte Forslin står för. Naturligtvis måste jag prova att baka något! Eftersom det är höst och äppleplockartider, väljer jag Kentish Apple Pie. Så här smarrigt blev resultatet:

 
 

6 kommentarer :

 1. Vilken härlig bok! Det här är solklart en bok för mig, av många anledningar! Tack för tipset. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Det är verkligen en bok för mig också - fick den i present och blev väldigt glad!

   Radera
 2. Vad gott det ser ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt gott, det kan jag intyga!

   Radera
 3. Afternoon tea är ju bäst, kul att det finns en sån här bok :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...