onsdag 18 juni 2014

Ugglans Sommarquiz

Nu är det dags för ett Ugglans Quiz med sommartema!
 
Den här gången gäller det att komma på vem som skrivit böckerna i frågorna. Som vanligt bjuder jag på åtta frågor, och som vanligt hittar du de rätta svaren längst ner på sidan.
 
Välkommen att roa dig en stund!
Lycka till!


1. I deckaren Sommardöden utreder Malin Fors vid Linköpingspolisen ännu ett brott. Vem är bokens författare?


2. 1953 kom filmen Sommaren med Monika, regisserad av Ingmar Bergman och med Harriet Andersson i huvudrollen. Men vem skrev boken som filmen bygger på?


3. Sommarboken utspelar sig i skärgården och handlar om vänskapen mellan en mycket ung flicka och en mycket gammal kvinna. Vem har skrivit boken?


4. Sommar i New York är en av böckerna där vi kan läsa om Carrie Bradshaw och hennes vänner, välkända från teveserien Sex and the City. Men vem är författaren bakom böckerna?
 

5. Vilken känd amerikansk författare har skrivit romanen Sommaren utan män?


6. Augustenbad en sommar handlar om poeten Andreas Öman som kommer till den sörmländska kurorten Augustenbad. Vem har skrivit boken?
 

7. I Sunes sommar får vi följa med familjen Andersson på semester, och som vanligt bjuds det på mycket galenskaper. Vad heter de två författarna bakom barnbokssuccén?
 

8. I En ovanligt torr sommar hittas ett kvinnoskelett som legat begravt åratal, och överkommissarie Alan Banks och kriminalinspektör Annie Cabbot får uppgiften att försöka identifiera kvinnan. Boken vann Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 2001. Vem är författaren?
 


De rätta svaren:

1. Mons Kallentoft 2. Per Anders Fogelström 3. Tove Jansson 4. Candace Bushnell 5. Siri Hustvedt 6. Anneli Jordahl 7. Sören Olsson & Anders Jacobsson 8. Peter Robinson

10 kommentarer :

 1. Kul, Sommaren med Monika har jag i bokhyllan :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Har du sett att det finns flera gamla du kan testa också?

   Radera
 3. Lyckades pricka in 7 rätt, missade bara Sommaren med Monika

  SvaraRadera
 4. Oj, det var den sämsta hittills. Den enda jag på rak arm kände till var Sommarboken. Fogelström hade jag lite i bakhuvudet, de flesta av de andra kände jag inte ens till... *Skäms*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren var kanske inte riktigt ditt ämne... ;-) Bättre lycka nästa gång!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...