torsdag 8 december 2016

En förtrollad jul

Årets adventsbok från Rabén & Sjögren heter En förtrollad jul, skriven av Siri Spont och illustrerad av Alexander Jansson.

Boken är indelad i 24 kapitel och är tänkt att läsas ett kapitel om dagen fram till och med julafton. Men det går förstås lika bra att läsa allt på en gång, om man som jag helt enkelt inte kan låta bli.

Boken handlar om Martha som  bor tillsammans med sin familj i en lägenhet i förorten. Hon öppnar paket i sin julkalender, leker med sin bästa kompis Leah och längtar efter att få en hamster. Men decembermyset kommer av sig lite när hon får veta att hennes kusin Yusuf, som kommit ensam till Sverige från mammans krigsdrabbade hemland, ska flytta in hos dem.

För Martha blir allt annorlunda. Hon måste låta Yusuf bo i hennes rum och hon tycker han kommer i vägen för hennes vänskap med Leah. Men känslan förändras när hon tillsammans med Yusuf hittar en magisk värld i skogen och ett uppdrag som de måste lösa.

Det här är en mysig och magisk julberättelse. Jag tycker särskilt mycket om miljöerna - förorten där höghusen med sina upplysta fönster ser ut som julkalendrar och skogen som kanske faktiskt är förtrollad.


Titel: En förtrollad jul
Författare: Siri Spont
Illustratör: Alexander Jansson
Utgivningsår: 2016
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 101

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...