fredag 8 september 2017

Olikhetsutmaningen: tjock och tunn

Nu har olikhetsutmaningen hos enligt O dragit igång igen:

"Dagens ord är tjock och tunn, vilket skulle kunna handla om sidantal, kroppsform eller något helt annat."

Jag håller mig till sidantal och väljer att illustrera tjock med romanen Shantaram av Gregory David Roberts. Denna tegelsten har hela 942 sidor och handlar om författarens egen tid som förrymd fånge i Bombays slumområden. En fantastiskt intressant bok, men ärligt talat. Den är för lång.

En tunn roman är Linda Boström Knausgårds Välkommen till Amerika. På bara 96 sidor skildras berättelsen om elvaåriga Ellen som har slutat prata. Hennes bror håller sig instängd på sitt rum och mamman hävdar med bestämdhet att de är "en ljus familj" trots att de är på väg att gå under. Mycket bra läsning.

6 kommentarer :

 1. Shantaram och dess efterföljare står i min hylla och jag tror att jag skulle gilla dem, men ännu har jag inte läst. Linda Boström Knausgård har jag inte heller läst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt Boström Knausgård tycker jag är mycket läsvärd!

   Radera
 2. Svar
  1. Jag gillar båda, men man ska ju ha gott om tid på sig om man börjar på Shantaram!

   Radera
 3. Shantaram är en bok jag tänkt läsa hur länge som helst, men det blir liksom aldrig av. Riktigt tjocka böcker kräver intensiv lästid. Att försöka läsa lite varje kväll funkar sällan för mig med tegelstenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det krävs ju att man har möjlighet till längre sammanhängande lästid. JCO:s Blonde är en tegelsten som väntar i min bokhylla av samma anledning.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...