tisdag 12 september 2017

Tematrio - HBTQ

Dags för en ny tematrio hos Lyran:

"Temat denna vecka är således HBTQ. Berätta om tre böcker, filmer, låttexter etc. Var så kreativa ni vill!"

1. Jenny Jägerfelds bok Brorsan är kung handlar om Stockholmskillen Måns som följer med sin mamma till Malmö över sommaren. Där träffar han Mikkel och de blir kompisar. Men Måns oroar sig för om han ska våga berätta att han egentligen döptes till Michelle och har en tjejs kropp, trots att han känner sig som en kille.

2. Jag har redan skrivit om Jeanette Wintersons Oranges are not the Only fruit flera gånger, men jag måste faktiskt låta den vara med i den här tematrion. Jeanette växer upp i en starkt religiös familj och när hon blir kär i en annan tjej blir det minst sagt problematiskt för omgivningen. Det här en helt fantastisk bok, så läs den om du inte redan gjort det.

3. Till sist, Annie Proulx novell Brokeback Mountain, som ju också har filmatiserats av Ang Lee med Heath Ledger och Jake Gyllenhaal i huvudrollerna. Novellen handlar om kärlekshistorien mellan Ennis del Mar och Jack Twist, två cowboys som trots traditionella liv med fruar och familj, aldrig kan släppa kärleken till varandra.

13 kommentarer :

 1. Wintersons bok är den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Känner till alla i din trio. Filmen Brokeback Mountain tog mig hårt, så bra!

  SvaraRadera
 3. Brokeback Mountain... jag tror faktiskt att det är den starkaste film jag någonsin sett... Jag var tvungen att se ett helt gäng med filmer med Jake Gyllenhaal efteråt, med lyckliga slut. Så sorglig och hemsk film, men så otroligt bra. Den sitter som berg i mig fortfarande, trots att det väl är tio år sedan den kom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt stark filmupplevelse hos mig också!

   Radera
 4. Brorsan är kung står på läslistan. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 5. Såg nu att jag tydligen var anonym i mitt svar, ber om ursäkt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...