fredag 15 september 2017

Novellsudoku 2017: Kattfot och blå viol av Gunilla Linn Persson

Gunilla Linn Persson är en författare som jag aldrig tidigare läst, men när jag behövde en "novell med färg i titeln" till novellsudokut hittade jag hennes "Kattfot och blå viol".

Novellen handlar om en kvinna som minns sin mormor. Flickan har älskat sin mormor sen hon var "nävastor" - hon minns hur de är på torpet och går för att plocka gullvivor. Flickan vill bli precis som mormor, och gå med snabba, käcka steg med baskern på sned. Mormor har vackra blå ögon, som förgätmigej eller blå viol. Mormor älskar också flickan på ett alldeles speciellt sätt, vilket visar sig ha en särskild anledning.

Jag hämtade novellen ur samlingen Noveller för världens barn 2008. Mellan 2004 och 2014 gav Informationsförlaget i samarbete med radiohjälpens insamling Världens barn ut en novellsamling varje år. Just den här samlingen finns inte längre i handeln, men de olika Noveller för världens barn brukar dyka upp på antikvariat och loppisar. Perfekt om man gillar noveller.

Nu har jag lyckats kryssa i en hel kvadrat i novellsudokuts översta del (med svenska författare). Klicka här om du vill se vilka andra noveller jag läst.

Titel: "Kattfot och blå viol"
Författare: Gunilla Linn Persson
Ur: Noveller för världens barn 
Utgivningsår: 2008
Förlag: Informationsförlaget
Antal sidor: 72 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...