onsdag 3 januari 2018

Veckans topplista: Författare som gav mersmak

Varje vecka kör Johannas deckarhörna en topplista, där man ska lista fem böcker enligt ett visst tema:

"Den här veckan är ämnet topp fem nya författarbekantskaper under 2017 som vi gärna läser mer av."

Min topplista kommer här:

1. Jag läste Den goda gärningen av Nobelpristagaren Pearl S. Buck, och blev positivt överraskad. Kan absolut tänka mig att läsa fler av hennes (många) böcker.

2. En annan ny bekantskap under 2017 var Johannes Anyuru. Jag läste både En storm kom från paradiset och hans diktsamling Det är bara gudarna som är nya. Nu ser jag fram emot  De kommer att drunkna i sina mödrars tårar.

3. En bok jag tänkt läsa hur länge som helst var Arundhati Roys The God of Small Things, och som tur är kom hon under 2017 ut med The Ministry of Utmost Happiness, som jag defintivit också ska läsa.

4. Precis som många andra gillade jag Miniatyrmakaren av Jessie Burton, och den gav absolut mersmak. Har sett att hon också har skrivit Musan som jag förstås är nyfiken på.

5. Till sist, novellen Hiwa av Augstin Erba, gjorde mig väldigt nyfiken på att läsa mer av författaren. Kanske blir det romanen Blodsbunden.

16 kommentarer :

 1. Pearl Buck är alltid bra (jag borde nog läsa om någon av hennes böcker). Miniatyrmakaren har jag oläst i bokhyllan och måste nog ta och läsa den snart, det är så många som skriver positivt om den.Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 2. Anyurus senaste bok liknar ingen annan, den är fantastisk. Jag läste De små tingens gud när den kom ut, alltså för evigheter sedan, och köpte uppföljaren när den kom förra året. Än är den inte läst, jag kom av mig litet när jag läste vissa litet skeptiska åsikter om den. Men jag skall själv läsa och göra en egen utvärdering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot både Anyrurus och Roys senaste, och har höga förväntningar på båda. Hoppas de infrias :-)

   Radera
 3. Pearl Buck har jag läst flera böcker av men det var länge sen. Musan är jag lite nyfiken på. Miniatyrmakaren funderade jag på när den kom, men det finns ju och kommer så mycket böcker en vill läsa...Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
 4. Anyuru gillar jag och Buck vill jag läsa mer av.

  SvaraRadera
 5. Miniatyrmakaren fortsätter jag att fundera på om jag vill läsa eller ej. Ibland har jag så svårt att bestämma mig :)

  SvaraRadera
 6. De små tingens gud har jag läst, men för väldigt länge sedan, kanske borde läsa om. Tack för tips ang. de övriga.

  SvaraRadera
 7. Blodsbunden läste vi i läsecirkeln Samtliga 11 - 12 var mycket positiva till Blodsbunden

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...