fredag 19 januari 2018

I helvetet vet alla vem jag är

Fredrik Hardenborgs ungdomsroman I helvetet vet alla vem jag är handlar om Rosanna, en tonårstjej som vilken som helst. Hon bor i det lilla samhället Ro, där hon hänger med bästa kompisen Sara, spelar fotboll och hoppas att snyggingen Noel är lika intresserad av henne som hon är av honom.

En dag får Rosanna ett meddelande i sociala medier från någon som kallar sig P_Wyze. Hon bryr sig inte så mycket om det först, men ju mer kontakt de har, desto mer upptäcker hon att P_Wyze verkligen lyssnar på det hon har att säga. Han verkar säga precis rätt saker vid rätt tillfällen och deras konversationer blir allt viktigare för Rosanna. Men vem är egentligen denna P_Wyze, som snart får henne att göra saker som hon aldrig tidigare gjort med någon?

Förutom en spännande handling kring P_Wyze gillar jag hur boken skildrar vänskapen mellan Rosanna och Sara. Det är också intressant att läsa om Rosannas och Saras familjer. Saras har en mamma med alkoholproblem, vilket leder till att Sara får klara av mycket själv. Rosanna bor tillsammans med sin mamma och hennes kille Max. Rosannas egen pappa är inte närvarande och trots att hon inte tycker  direkt illa om Max - faktum är att han är bra på de allra flesta sätt - ska han inte tro att han ska kunna ersätta hennes pappa.

Hardenborgs bok klart läsvärd och tar upp ett viktigt och aktuellt ämne. Läs den du också.

Titel: I helvetet vet alla vem jag är
Författare: Fredrik Hardenborg
Utgivningsår: 2017
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 263

2 kommentarer :

  1. Tack för tips!

    http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/01/en-kopp-te-av-katherine-mansfield.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...