tisdag 1 maj 2018

Månadens språk är turkiska

Nu är sköna maj här, och det blir böcker översatta från turkiskan i Månadens språk.

Förutom Orhan Pamuk som är den enda författaren i den här boktraven som jag tidigare läst något av, har jag hittat en hel del författare som jag inte alls kände till.

Jag skulle kunna välja en deckare: Profetmorden beskrivs med orden "Miss Marple möter Lisbeth Salander i Istanbuls undre värld". Eller kanske en verklighetsbaserad kärlekshistoria i Tjugo träd och en apelsinDe skugglösa lockar mig också. Tydligen har boken blivit en riktig kultroman hemma i Turkiet. 

Imorgon kommer ett inlägg som sammanfattar de böcker översatta från portugisiska som vi läst i utmaningen under april månad. Bidra då gärna med länkar till det som du läst.

7 kommentarer :

 1. spännande.... jag håller mig till japanska:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/05/akta-makar-av-mariko-koike.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japanska är inte så dumt det heller :-)

   Radera
 2. Jag har ett bra tips: Elif Shafak! En feministisk turkisk författare som skriver bra och tänkvärt. Kolla in till exempel "Heder" eller "Bastarden från Istanbul"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Ska kolla upp.

   Radera
  2. Tack för tips! Låter riktigt intressant!

   Radera
 3. 'Platsen i ditt ansikte' har jag haft hemma från biblioteket, men hann tyvärr inte läsa. Ska låna om den vid tillfälle för den verkar väldigt bra - dock inte nu, jag har valt andra titlar för månaden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se om jag kommer till den. Har inte riktigt bestämt vad jag ska börja med.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...