lördag 9 juni 2018

3 x 3 under 2018: Brandbilen som försvann

Ett av mina teman i 3 x 3 under 2018 är tre böcker från Sjöwall Wahlöös serie Roman om ett brott. Jag har redan läst de fyra första, så till utmaningen ska jag ta mig an del 5, 6 och 7.

Nu har jag läst femman, Brandbilen som försvann, och jag gillar den lika mycket som de andra böckerna i serien. Det är skönt med polisromaner som inte är så spektakulära och effektsökande. Istället skildras inte sällan enformigt utredningsarbete och ofta är det ren slump att ett brott till slut kan klaras upp.

Naturligtvis är det också kul att följa karaktärer som man tycker man känner väl, som Martin Beck och Gunvald Larsson. Allt börjar med att Gunvald spanar på en person i ett hyreshus. Då hörs en explosion och hela huset står i brand. Frågan är förstås om branden hänger ihop med de förseelser som mannen misstänks för?

Läs vad jag tyckte om andra delar i serien här och här.Titel: Brandbilen som försvann
Författare: Sjöwall Wahlöö
Utgivningsår: 1969 (min utgåva från 2012)
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 284

4 kommentarer :

 1. Jag har faktiskt inte läst en enda bok av dem, inser att det antagligen hör till allmänbildningen att ha läst NÅGOT åtminstone. Borde ju vara rätt lätt att hitta deras böcker på bibblan eller loppisar. Kul att du tycker att de håller bra trots att de har nära femtio år på nacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte heller läst någon, så jag bestämde mig för att ta tag i det :-)

   Radera
 2. Svar
  1. En av händelserna som titeln syftar på är faktiskt en pojke som blir av med sin leksaksbrandbil.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...